avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar cu 2 copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar cu 2 copii minori

Buna seara.
Am hotarat amiabil cu sotia sa divortam la notar. Am fost de acord ca domiciliul copiilor sa fie la actuala locuinta si sa platesc 1/3 din venit ptr. cei doi copii minori.
Problema este ca locuinta a fost dobandita in timpul casatoriei prin credit "Prima casa". Pe 16 noiembrie trebuie sa semnam la notar, intrebarea este : eu sunt obligat de la aceasta data sa parasesc locuinta comuna , unde am si domiciliul ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: soso39 , utilizator 08:26, 8 Noiembrie 2015
Locuinta, fiind bun comun, va face obiectul unei actiuni de partaj.
Multumesc ptr. raspuns dar intrebarea mea era daca eu pot locui in acest apartament pana la partaj sau trebuie sa-l parasesc pe 16 noiembrie cand semnam actele la notar ptr. divort.
Pai e și casa dvs, de ce sa o părăsiți cel puțin pana la partaj?


Multumesc, asa ma gandeam si eu ca e normal. Sotia insista ca trebuie sa plec ptr. ca am declarat la notar ca fiind locuinta unde raman copiii si eu am drept de vizita la sfarsitul saptamanii si in vacante, ea vrand sa-si aduca aici mama si sora.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2015
gi-jane2, moderator
banuiesc ca 'viitoarea fosta sotie' vrea sa platesti si ratele la banca.
sau dvs aveti venituri mari care pot acoperi rata de la banca?
de ce vrea sa parasiti asa repede casa?
daca nu aveti unde sa va duceti la notar specificati ca nu vreti sa parasiti domiciliul pana cand nu se face partajul

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu? nellivan nellivan Sunt casatorit de 17 ani, doi copii si avem un apartament cumparat in rate pe 24 ani Sotia vrea sa plece de acasa , vrea sa divorteze si vrea sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Sotia a parasit caminul conjugal! sorinacio sorinacio Nu am batut-o , nu i-am facut nimic rau, asa a hotarat ea , sa plece cu unul mai tanar, ce pot face, trebuie sa anunt politia? nu am mai tinut legatura cu ea, ... (vezi toată discuția)
Divort turelu turelu Sunt casatorit din 2004 si detin, impreuna cu sotia, un apartament cumparat prin prima casa. Eu am avut o locuinta inainte de casatorie pe care am vandut-o si ... (vezi toată discuția)