avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Sunt casatorit din 2004 si detin, impreuna cu sotia, un apartament cumparat prin prima casa. Eu am avut o locuinta inainte de casatorie pe care am vandut-o si de acolo ne-au ramas niste bani pe care i-am investit in modernizarea apartamentului nou cumparat. Sotia are un apartament, dobandit inainte de casatorie. Intrebarea mea este: Am vreun drept asupra apartamentului sotiei? Poate sa plece si sa ia copilul, fara acceptul meu, sa se mute in apartamentul ei daca divortul nu s-a pronuntat?
Nu aveti niciun drept asupra apartamentului sotiei.

Sotia poate parasi domiciliul conjugal si se poate muta in imobilul proprietate personala si fara acordul dvs, chiar si inaintea pronuntarii divortului.

Veti putea obtine de comun acord sau in instanta un program de vizita sau eventual locuinta copilului la dvs (in functie de ceea ce va doriti), custodia fiind obligatoriu comuna.
puteti sa obtineti cel de al doilea imobil cumparat prin prima casa dumneavoastra cu obligarea dumneavoastra la plata unei sulte catre sotie, daca faceti dovada ca majoritatea banilor provin din banii dumneavoastra proprii din apart. proprietate personala.... Astfel daca puteti face dovada aceasta dumneavoastra o sa aveti o cota la partaj mai mare.... si
ATENTIE ptr. partaj trebuie sa se imparta si pasivul (adica creditul bancar) pentru ca presupun ca sunteti impreuna pe contract.
Va mai aduc la cunostinta ca prima data trebuie solutionat procesul de divort si abia dupa se introduce si actiunea de partaj. Nu se solutioneaza impreuna cele doua actiuni.
Referitor la copil puteti face cerere reconventionala la actiunea de divort care e introdusa sa cereti program de vizitare minor.
Sper ca v-am fost de ajutor!
Succes!
Pana la urma imobilul in cauza e al dv. si sotiei sau doar al sotiei, ca nu pricep.

Fiecare om isi poate schimba domiciliul dupa propriul plac; in cazul casatoriei, in luipsa acordului sotului, poate fi considerata culpa, daca nu a avut motive ce tin de sot, ci doar din dorinta ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face legal in acest caz special? divort cu minori doryen doryen iata pe scurt cazul: Dupa patru ani de casatorie legala,sotia este fortata sa plece din domiciliul conjugal de carte sot, care pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Evacuarea mea si copilului minor in urma divortului ?! jewelled jewelled Sunt in plin divort cu sotul meu, am trecut de capitolul Autoritate Tutelara, sotul meu a fost de acord sa-mi incredinteze copilul spre crestere si educare ... (vezi toată discuția)
Divort - am nevoie de avocat? GabituD GabituD Buna ziua.Am nevoie de un sfat de la domniile voastre. Sotia a deschis actiune de divort si vreau sa stiu daca am neaparat nevoie de un avocat si in ce ar ... (vezi toată discuția)