avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare casa mostenita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare casa mostenita

Dupa decesul mamei mele s-a facut taxa succesorala,ramanand ca mostenitori tatal meu,fratele meu si cu mine.Inainte cu doua luni de a deceda,tatal meu a facut act de vanzare-cumparare pe partea sa pentru nepoata mea,fiica fratelui,fara ca noi sa stim ceva.Acum ea a scos casa in vanzare,desi noi nu suntem de acord(eu si fratele).Se poate vinde?
Cel mai recent răspuns: iondragomir , utilizator 10:29, 17 Iulie 2012
tatal dvs a putut vinde doar partea lui ....deci casa este in comun nu poate vinde fara dvs, cel mult poate cere partajul cu cererea sa i se atribuie ei....mai mult daca dupa tatal dvs nu a ramas nimic altceva puteti ataca actul pana la limita rezervei dvs succesorale
deci sa inteleg ca oricat de mic ar fi procentul meu din casa,nepoata nu o poate vinde fara acordul meu?si actul de vanzare-cumparare facut de raposatul meu tata poate fi atacat??exista posibilitatea ca nepoata sa devina unicul proprietar al casei daca ea detine majoritatea???
multumiri pt raspunsuri
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2012
iondragomir, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara .am cumpărat o casă în urma cu 9 ani de la fiica ... Luiza21... Luiza21... Bună seara .Am cumpărat o casă în urma cu 9 ani de la fica decedaților.La ora actuala nepoata decedaților îsi vrea și ea partea .Întrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament- sustragere de bunuri succesorale danicka danicka Va prezint urmatoarea situatie: In 2008 am deschis succesiunea si am impartit bunurile tatalui decedat. Mama, fratele, si eu am obtinut certificate de ... (vezi toată discuția)
Tatal poate vinde/ dona, cu clauza de habitatie viagera ,cota de 1/2 din imobil, de bun comun cu sotia decedata,fara dezbatere succesorala? mariapopescu mariapopescu In urma decesului mamei mele acum un an si 3 luni, tatal meu a ramas sa locuiasca in imobilul cumparat in timpul casniciei, impreuna cu fratele meu.Tatal ... (vezi toată discuția)