avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme in aplicarea OUG 200/2008
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme in aplicarea OUG 200/2008

Buna ziua,

In legatura cu OUG nr 200/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr 571/2008 privind Codul fiscal :

Situatia este urmatoarea: in martie am semnat un contract de constructie cu o firma pentru un apartament. Am dat un avans si acum urmeaza sa dau restul banilor. Intre timp a aparut completarea legii 571/2003 care spune ca as putea cumpara apartamentul cu TVA redus de 5%. Mentionez ca ma incadrez la conditiile de aplicare.
Constructorul pe de alta parte spune ca nu va aplica TVA-ul redus de 5% pentru ca " nu vrea sa umble dupa TVA" si in plus, ca "legea nu il obliga".
E legat ce face constructorul? Adica pur si simplu pentru ca el NU VREA sa puna TVA 5% , nu am ce face?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 20:31, 11 Ianuarie 2009
S-a mai discutat in forum acest subiect, vedeti aici www.avocatnet.ro/content/for...
sau aici www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2009
ContSters42967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea tva-ului redus de 5% pentru locuintele noi AdriaM AdriaM Buna ziua, Am semnat un contract de executie lucrari cu o firma de constructii pentru constrirea unui apartament care se incadreaza acum din punct de vedere ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament si vanzatorul nu doreste sa returneze tva (diferenta de 14%) zoe1704 zoe1704 In anul 2008 am contractat un apartament (neconstruit la acea data) prin incheierea unui antecontract de vanzare – cumparare cu scadenta in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Tva octavpnt octavpnt Am contractat un apartament ANL si am incheiat un contract de construire la data de 22 octombrie 2008.Pretul este de 59545 euro(inclusiv TVA) si este ... (vezi toată discuția)