Am semnat un contract de executie lucrari cu o firma de constructii pentru constrirea unui apartament care se incadreaza acum din punct de vedere al pretului si supratetei utile la Legea modificata 571/2003 din Codul FIscal si care am inteles ca intra in aplicare din 15 decembrie . Inca nu am facut receptia si contract la notar de predare a apartamentului. Am inteles ca asa se face la finalul lucrarilor de constructie. Pot sa beneficiez de reducerea de TVA la 5 % pentru apartament ?
Multumesc pentru rapsuns. Mai am o intrebare: sunt cumva acuma la mana firmei constructoare: daca vrea sa aplice sau nu TVA-ul de 5 %? Din cate am inteles firmele isi primesc TVA-ul inapoi de la stat, deci ar fi in pierdere? sau defapt pe firma nu o afecteaza cu nimic ?
In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 865, de luni (azi), a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1618/2008 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal.
Tva 5%
andreeauricaru
Am semnat un contract de rezervare pentru un apartament intr-un ansamblu rezidential cu finalizare in iunie 2009. Am intrebat de aplicabilitatea TVA-ului de ... (vezi toată discuția)