avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aplicarea TVA-ului redus de 5% pentru locuintele noi
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aplicarea TVA-ului redus de 5% pentru locuintele noi

Buna ziua,

Am semnat un contract de executie lucrari cu o firma de constructii pentru constrirea unui apartament care se incadreaza acum din punct de vedere al pretului si supratetei utile la Legea modificata 571/2003 din Codul FIscal si care am inteles ca intra in aplicare din 15 decembrie . Inca nu am facut receptia si contract la notar de predare a apartamentului. Am inteles ca asa se face la finalul lucrarilor de constructie. Pot sa beneficiez de reducerea de TVA la 5 % pentru apartament ?

Multumesc,
Adria
Cel mai recent răspuns: AdriaM , utilizator 13:00, 9 Ianuarie 2009
teoretic este posibil, se plica legea valabila la data incheierii contractului translativ de proprietate
Multumesc pentru rapsuns. Mai am o intrebare: sunt cumva acuma la mana firmei constructoare: daca vrea sa aplice sau nu TVA-ul de 5 %? Din cate am inteles firmele isi primesc TVA-ul inapoi de la stat, deci ar fi in pierdere? sau defapt pe firma nu o afecteaza cu nimic ?

Multumesc.

Adria
Vedeti si aici, e cam aceeasi intrebare: www.avocatnet.ro/content/for...

Vanzatorul nu e afectat cu absolut nimic, el nu retine decat pretul brut, TVA-ul fiind virat la stat indiferent ca e 5 sau 19%.
In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 865, de luni (azi), a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1618/2008 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal.

www.avocatnet.ro/content/art...
Stiam d-na.

Alte discuții în legătură

Probleme in aplicarea oug 200/2008 AdriaM AdriaM Buna ziua, In legatura cu OUG nr 200/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr 571/2008 privind Codul fiscal : Situatia este urmatoarea: in martie ... (vezi toată discuția)
Tva 5% andreeauricaru andreeauricaru Am semnat un contract de rezervare pentru un apartament intr-un ansamblu rezidential cu finalizare in iunie 2009. Am intrebat de aplicabilitatea TVA-ului de ... (vezi toată discuția)
(situatie fara precedent?) poate banca sa ne ia blocul? prowest_cema prowest_cema Buna. Ma numesc Claudiu, si am o intrebare care nu cred ca s-a mai pus pana acum. Am cumparat un apartament in Cluj-Napoca, intr-un bloc care inca se mai ... (vezi toată discuția)