avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aplicarea TVA-ului redus de 5% pentru locuintele noi
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aplicarea TVA-ului redus de 5% pentru locuintele noi

Buna ziua,

Am semnat un contract de executie lucrari cu o firma de constructii pentru constrirea unui apartament care se incadreaza acum din punct de vedere al pretului si supratetei utile la Legea modificata 571/2003 din Codul FIscal si care am inteles ca intra in aplicare din 15 decembrie . Inca nu am facut receptia si contract la notar de predare a apartamentului. Am inteles ca asa se face la finalul lucrarilor de constructie. Pot sa beneficiez de reducerea de TVA la 5 % pentru apartament ?

Multumesc,
Adria
Cel mai recent răspuns: AdriaM , utilizator 13:00, 9 Ianuarie 2009
adela_petre a scris:

Stiam d-na.

Normal ca stiati, a fost publicat acum o saptamina.
Buna ziua,

Am vorbit cu constructorul pentru aplicarea TVA-ului redus de 5 % pentru locuinta pe care o cumpar si desi ma incadrez la toate conditiile, el NU VREA sa aplice legea pentru ca spune ce NU E OBLIGAT de lege.
Nu inteleg de ce si ce pierde. Exista vreo sansa sa am acoperire legala daca il dau in judecata? Sau ce pot sa fac?
Va rog frumos sa ma ajutati.

Multumesc mult!
Adria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme in aplicarea oug 200/2008 AdriaM AdriaM Buna ziua, In legatura cu OUG nr 200/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr 571/2008 privind Codul fiscal : Situatia este urmatoarea: in martie ... (vezi toată discuția)
Tva 5% andreeauricaru andreeauricaru Am semnat un contract de rezervare pentru un apartament intr-un ansamblu rezidential cu finalizare in iunie 2009. Am intrebat de aplicabilitatea TVA-ului de ... (vezi toată discuția)
(situatie fara precedent?) poate banca sa ne ia blocul? prowest_cema prowest_cema Buna. Ma numesc Claudiu, si am o intrebare care nu cred ca s-a mai pus pana acum. Am cumparat un apartament in Cluj-Napoca, intr-un bloc care inca se mai ... (vezi toată discuția)