avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recalculare vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recalculare vechime in munca

Am 2 ani si 7 luni de munca ce nu mi-au fost trecuti in cartea de munca. Am adus o adeverinta ce atesta acest lucru. Adunati la vechimea actuala ei schimba toate datele problemei , mai exact corectarea anilor de trecere la o alta categorie atat de munca , cat si de salarizare. Bun. Corectarea o va face secretara , calculul etc. Intrebarea mea este daca mai primesc retroactiv ( stiu doar 3 ani ) drepturile banesti sau e necesara o hotarare judecatoreasca? Dar pe cine dau in judecata? Multumesc celor care imi vor aduce lamuriri si =D>
Cel mai recent răspuns: ietam , utilizator 20:34, 12 Ianuarie 2009
Se poate acorda retroactiv acele drepturi banesti numai daca fie gasiti intelegere la angajator , fie aveti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Cine se face vinovat de faptul ca perioada respectiva nu v-a fost trecuta in carnetul de munca? Actualul angajator nu poate fi acuzat de asa ceva, din punctul meu de vedere.
ietam a scris:

Am 2 ani si 7 luni de munca ce nu mi-au fost trecuti in cartea de munca. Am adus o adeverinta ce atesta acest lucru. Intrebarea mea este daca mai primesc retroactiv ( stiu doar 3 ani ) drepturile banesti sau e necesara o hotarare judecatoreasca? Dar pe cine dau in judecata? Multumesc celor care imi vor aduce lamuriri si =D>

Din postul dvs. rezulta ca ati lucrat 2 ani si 7 luni fara sa primiti drepturi banesti!

Ce ati primit pentru activitatea desfasurata de dvs.? Multumiri?

Vreme de aproape 3 ani nu v-ati reglementat situatia cu fostul, sa-i spun "angajator"? Poate ne lamuriti, si pe mine si pe domnul Bucuroiu!
Numai asa puteti primi un raspuns care sa ajute la rezolvarea situatiei dvs.
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cred ca in mesajul initial nu era vorba de neplata salariului, ci de faptul ca in carnetul de munca nu a fost inscrisa o anumita perioada in care user/ul a lucrat ...;)
Desigur , d-l elis a ghicit despre ce este vorba , adica de faptul ca in cartea de munca nu mi-a fost trecuta acea perioada. Bani am primit , 2% cat si impozit mi-au retinut. Am lucrat ca redactor la o statie de radioficare , apoi am devenit profesor. Cand mi s-a intocmit cartea de munca , desi i-am aratat secretarei adeverinta , nu mi-a luat-o in seama. Nu pot s-o actionez in instanta. Intrebarea si problema mea este ca se schimba transa de vechime ( 30-35 de ani ) si trec astfel la o alta categorie de salarizare. Multumesc tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca ietam ietam In cartea mea de munca nu am trecuta perioada cand am lucrat ca redactor la o statie de radioficare , din mai 1974 -decembrie 1976. Timp de 10 luni mi s-au ... (vezi toată discuția)
Carte de munca retroactiv... Bbk Bbk Buna ziua, lucrez de aproape 2 ani la o firma,in domeniul vanzarilor.Atunci cand m-am angajat eu era perioada in care s-au scos cartile de munca si se lucra ... (vezi toată discuția)
Recalculare spor vechime edelweiss80 edelweiss80 Buna ziua, Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: - inainte de a mi se incheia primul contract de munca am beneficiat de 12 luni de somaj ( aprox. 6 ... (vezi toată discuția)