avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... bonus 500 ron daca renunt la indemnizatia de crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

bonus 500 ron daca renunt la indemnizatia de crestere copil

Buna ziua,
Daca renunt la indemnizatia de crestere a copilului care are 1 an si 6 zile primesc un bonus de 500ron? sau sunt alte beneficii?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:39, 14 Mai 2014
Pentru a obtine stimulentul trebuia sa te intorci la serviciu inainte ca copilul sa implineasca 1 an (cam cu 2 saptamani - o luna inainte).
Daca copilul s-a nascut dupa 01.01.2011 si ati optat pentru CCC pana la 1 an si daca ati reluat activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi) veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
Nu va bazati pe litera legii, cunosc cazuri respinse pentru ca s-au intors cu o saptamana inainte.

tudorvaleriu a scris:

Daca copilul s-a nascut dupa 01.01.2011 si ati optat pentru CCC pana la 1 an si daca ati reluat activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi) veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

Eu am optat pentru 2 ani, iar acum vreau sa ma intorc la munca, fetita mea are 1 an si 5 luni, beneficiez de cei 500 lei?
Da, veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din concediu crestere copil mystycum mystycum Buna ziua,as dori sa stiu cand exact trebuie depusa cererea pt intreruperea suspendarii contractului de munca,dupa concediul de maternitate(cu cat timp inainte ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru angajatii part-time chirea chirea Buna ziua ! va rog mult sa ma ajutati si pe mine deooarece am nevoie de cateva informatii la perioada ce ma astepta ! sunt angajata de 2 ani la o firma ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc munca din crestere copil kilip kilip Vreau sa stiu daca ma poate lamuri cineva: in momentul de fata sunt in crestere copil si vreau sa imi schimb locul de munca pana implineste copilul varsta de ... (vezi toată discuția)