avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcere din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcere din concediu crestere copil

Buna ziua,as dori sa stiu cand exact trebuie depusa cererea pt intreruperea suspendarii contractului de munca,dupa concediul de maternitate(cu cat timp inainte efectiv)si daca stimulentul de reinsertie profesionala primesc si eu daca am optat pt un an si ma intorc cu 2 saptamani inainte sa implineasca bebe 1 an?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:07, 1 Iulie 2013
1. In cazul dvs. nu este vorba de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ci de concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an a acestuia.

2. - Daca va reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (de exemplu cu doua saptamani inainte, asa cum spuneti dvs.) veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Legea nu precizeaza un termen anume in care sa reluati activitatea ci numai ca reluarea sa se faca inainte de a implini copilul 1 an (asta poate insemna si cu o zi inainte).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc alinadinca alinadinca buna ziua, as vrea sa stiu daca indemnizatia se plateste de la terminarea concediului postnatal sau de la data depunerii dosarului, a durat mai mult decat ma ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie ericutu ericutu Buna ziua. Am nascut pe data de 16.07.13, am optat pentru conc de maternitate de 1 an si as dori sa stiu care este data la care ar trebui sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil,concediu tata marciuca marciuca Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspun.am optat pentru concediu maternitate 1 an.micutul implineste 1 an pe data de 15 iulie.la locul de munca am anuntat ca ... (vezi toată discuția)