avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata

buna ziua,am avut un proces de rez.contract ca pirit,pe care l-am castigat.am cerut cheltuieli de judecata.cum le pot recupera?celor ce pierd procesele li se dau termene de achitare cheltuieli?in cit timp vine sentinta daca procesul s-a inchis?
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2012
nicole852107, utilizator
Trebuie sa investiti hotararea cu formula executorie.Pana se redacteaza poate dura si 6 luni.
Daca instanta v-a acordat cheltuielile solicitate, urmaza sa vi se comunice hotarirea motivata.In principiu trebuie sa asteptati expirarea termenului aratat in cuprinsul ei pentru exercitarea cailor de atac ce se preteaza hotaririi.In urma epuizarii terenului sau dupa judecarea acestor cai de atac, daca se mentine dispoziitia privind acordarea cheltuielilor, urmeaza sa investiti hotarirea cu formula executorie si sa va adresati executorului judecatoresc daca debitorul nu o executa voluntar .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere Gabi-7k8 Gabi-7k8 Pe 8 ianuarie 2013 s-a incheiat procesul pentru pensia de intretinere in favoarea mea .Am o nelamurire,in cat timp voi primi banii ? Judecatoria va trimite ... (vezi toată discuția)
Cum se desfasoara un proces de partaj nadinne nadinne Cum se desfasoara un proces de partaj? La inceput am inteles ca este procesul pe fond...banuiesc ca e vorba de acel proces in care se aduc martori, dovezi, ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie ioanandrei ioanandrei Intr-un proces comercial care s-a judecat in fond ( TRIBUNAL) si in apel (CURTE DE APEL ) s-au dat sentinte favorabile mie ,iar aceste sentinte contin ... (vezi toată discuția)