avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre comuniune familiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre comuniune familiala

Un barbat divortat si o femeie vaduva, doresc sa se casatoreasca, fiecare are cate o proprietate personala, unul mai mult altul mai putin. Doresc sa se casatoreasca, insa Doamna doreste sa fie continuata relatia in locuinta ei, iar barbatul doreste sa fie vandute ambele proprietati ( modeste de altfel ) iar din venitul obtinut sa isi cumpere o noua locuinta DOAR A CELOR DOI. Barbatul are 3 copii plecati din tara, pe care îi renega si nu doreste sa mai auda de ei, femeia nu a avut niciodata copii, insa îi este teama ca daca va murii barbatul INTAI, copiii acestuia ” POATE VOR AVEA PRETENTIE LA MOSTENIRE ”. In schimb se iubesc si nu vor sa se rupa relatia,. de altfel, urmeaza si legalizarea relatiei la Primarie si Biserica, INSA.....acest HOP le pune oprelisti. Ce posibilitatea ar putea exista pentru ca barbatul sa fie sigur ca daca acesta va murii, tot ce vor construi CEI DOI, nu vor apare COPIII acestuia cu...pretentii. Barbatul este FOARTE MOTIVAT sa îi dezmosteneasca, insa totusi femeia nu are siguranta. Barbatul are un venit mult mai mare decat femeia, si poate participa din plin la o noua locuinta pentru cei doi. Va rog dati sfaturile cele mai utile, pentru aceasta familie. Cu deosebit respect va multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:54, 4 August 2013
Si ce va impiedica sa lasati lucrurile asa cum sunt?

De ce sa nu alegeti o locuinta in care sa traiti, sa o inchiriati pe a doua si in loc de a "participa din plin" la ...semanarea banilor pe aratura ca sa creasca niste pereti noi, producatori de cheltuieli si nu de venituri, sa va clatiti ochii prin lumea asta care e atat de frumoasa?

Doamna e pe buna dreptate ingrijorata.
Caci daca vaduva ati luat-o si vaduva ... o lasati :rolleyes: o sa-si traiasca zilele ce i-au mai ramas judecandu-se cu copiii defunctului in sepranta ca, dupa un partaj ce o va vlagui de energie si bani o sa se mai aleaga macar cu locuinta aceea modesta pe care o avusese la inceput. (cei trei copiii nu pot fi dezmosteniti; nu de tot, doar in parte).

nelush2103 a scris:

Barbatul are 3 copii ... si nu doreste sa mai auda de ei.

Si dvs. considerati ca acest fapt ar trebui sa fie linistitor pentru o femeie!?
Pentru o femeie (vorbim de cele adevarate, nu de uscaturi) un barbat care nu mai vrea sa auda de copiii lui ascunde un univers intreg de ... egoism si uratenie psihica (pe care il intuieste macar, daca nu-l constientizeaza ...inca).

Iertati-ma ca v-am dat si sfaturi pe care nu mi le-ati cerut. Dar cand cereti unui avocat sa dea un sfat, amintiti-va ca raspunsurile lui depind de cine intreaba. Avocatul baleiaza pe o paleta larga de posibilitati de raspuns in functie de care dintre cele doua parti cu interese contrare i-a adresat intrebarea. Cand incerca sa gaseasca un raspuns "profitabil pentru ambele parti" ...devine psiholog fara sa vrea.

Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
romascanu, moderator
Multumesc frumos, dna Avocat. Pana la un punc intradevar aveti dreptate, insa, cu privire la ” un barbat care nu mai vrea sa auda de copiii lui ascunde un univers intreg de ... egoism si uratenie psihica ”, ...nu stiu ce sa mai spun. Cand un TATA isi desavarseste existaenta pentru familie, cand iese la pensie ptr munca depusa la 41 de ani, cand faci sacrificii enorme pentru 3 copăii, iar acestia aleg un CU TOTUL ALT DRUM, care nu face casa buna cu educatia, si morala cresti9na, cand esti parasit de copii, acestia alegand sa se lase de scoala, sa faca copii din flori, sa plece in strainatate, cu speranta ca va gasii ...niscaiva caini cu colaci in coada, cand tatal este bolnav deoarece a lucrat ion domeniu producerii de combustibil nuclear, iar la batranete ar avea nevoie de un sprijin, iar acel sprijin este aceasta doamna, CRED CA CEI 3 COPII NU MAI AU LOC IN ACEASTA ECUASTIE FAMILIALA. Oricum, va multumesc pentru raspuns, pentru sfaturi, etc. Eu consider ca femeia cu care am hotarat sa convietuiesc pentru restul zilelor, merita MULT MAI MULT DECAT CEI 3 COPII, caci DOAR aceasta a fpst alaturi de mine in momentele grele, cu toate ca nu era decat o simpla STRAINA. Deci si dupa moartea mea, tot ea trebuie sa fie PRIMA. Copii fara motivatie si doar din orgoliu si rusine, fara simtul raspunderii de a-si privii tatal in ochi, nu i-au transmis tatalui de 7 ani, NICI MACAR UN LA MULTI ANI, daramite sa se intereseze de soarta acestui tata. Oricum, va multumesc din nou, cu deosebit respect.

Ceea ce considerati dvs este una...si ceea ce spune Legea ..e alta! Nimeni nu i mai presus de lege!
Doamna avocat v a sfatuit foarte bine! Pastrati ambele proprietati.
1. Pastrati proprietatile asa cum sunt. In nici un caz doamna sa nu isi vanda locuinta pe care o avea inainte de casatorie!

2. Fiti constient ca pe cei 3 copii nu ii veti putea dezmosteni in totalitate, ci numai in parte.
Daca va intereseaza cu adevarat sa ii dezmosteniti partial, in favoarea sotiei, atunci va recomand sa investiti bani in consultarea unui avocat si in intocmirea unui testament autentic, la notar.
Aplicand 1 si 2, veti putea sa o lasati pe sotie cu ceea ce avea inainte de casatorie neatins, si cu o parte din ce va ramane din bunurile dvs. E de presupus ca la deces veti avea 2 categorii de bunuri (1) proprii, care au fost numai ale dvs. si (2) comune cu sotia.
Acestea toate se vor imparti intre sotie si copii.
Un avocat cu toate actele in fata va va putea sfatui cum sa intocmiti testamentele, eventual sa hotarati un regim al bunurilor din casatorie.

3. Tineti mine intotdeauna ca idee de mostenire nu are la baza iubirea / sprijinul reciproc / ura / dintre defunct si mostenitori, nici dobandirea bunurilor impreuna, nici meritul sau efortul depus de mostenitori ci simpla legatura civila de rudenie, dovedita cu acte. Daca veti tine minte asta, veti privi ideea de mostenire cu mai putina patima, si dvs. si sotia.
Pentru a mosteni, nu trebuie ca fii dvs. sa va fi cunoscut, sa va fi iubit, sa va fi felicitat la aniversari, sa merite ceva de la dvs., ci numai sa va aiba trecut drept tata in certificatul de nastere. Atat si nimic mai mult.

4. Daca vreti sa fiti prudent si protectiv pana la capat, ganditi-va la scenariul si pentru ... alta ordine a inmormantarilor (cum zice de obicei d-na av. Romascanu).
Buna ziua si multumesc smeagull. Intradevar raspunsul dvs este mult mai la OBIECT. Procedura ....mostenirii se cunoaste, si s-a pus in discutie intre noi doi, insa, totusi, ””” STITI CA EXISTA POSIBILITATI SA POTI PROTEJA PE CEL - CEA CARE RAMANE IN URMA UNUI DECES AL ACELUIA - ACELEIA, FATA DE EVENTUALII MOSTENITORI ASA ZISI LEGALI, CARE DOAR ITI POARTA NUMELE ””. De asemenea stiu ca sunt acuzat de o anumita parte a societatii pentru decizia mea de a nu lasa copiilor mei nimic dupa decesul meu, si stiu insa si faptul ca EU decid ce voi avea în proprietate la momentul decesului meu, si tot eu consider ca pot sa decid daca copiii mei ” ” vor avea ce sa obtina ” ” dupa decesul meu. Am stat in coma dupa o operatie dificila, am avut diferite probleme de sanatate, MOMENTE DIN VIATA in care AVEAM NEVOIE DE CEI CARORA LE-AM DAT VIATA si carora le-am oferit posibilitati nenumarate, pentru a-mi duce numele cu cinste mai departe. Acum, acestia se prostitueaza prin strainatate uitand de cel care le este PARINTE, iar doamna respectiva este alaturi de mine. Un juramant, spunea printre altele ...CANDVA, ” ” LA BINE SI LA RAU.... ” ”. Eu am dorit SFATURI , tinand cont de situatia reala, din acea jurisprudenta si alte artificii juridice, pentru ca PERSOANA CARE A FOST, ESTE SI VA FII LA GREU, sa nu intampine problemele pe care le enumera si dna Avocat anterior, si care bineinteles ca Nici mie nu mi-ar face placere chiar eu fiind in mormant. sa coboram putin si cu picioarele pe pamant, in cadrul vietii si existentei reale si sa judecam drept, cum ””Nimeni nu i mai presus de lege! , apropo Joha” Cei 22 de ani din Romanica noastra, ne-a demonstrat DIN PLIN, ca acest dicton nu valoreaza NICI 2 BANI RUGINITI . Va multumesc din suflet, oricum. Este normal sa fie acceptate orice sfaturi, iar impreuna cu jumatatea de langa mine, SA DECIDEM CE ESTE MAI BINE :.... DOAR PENTRU NOI !
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
nelush2103, utilizator

Alte discuții în legătură

Despagubire dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Eu am fost casatorit si am un baiat de 23 de ani . M-am despartit de fosta sotie si am despagubit-o pe ea si am terminat iar casa acum este in ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire Cornelisaila Cornelisaila Cum se împarte mostenirea rămasă in urma morții unui cuplu cu copii din casatorii anterioare? (bărbatul are 4 copii adulti si a lucrat in campul ... (vezi toată discuția)