avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... femei insarcinate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

femei insarcinate

sotia mea este insarcinata si nu realizeaza venituri,ultima data a luat somaj pana in aprilie anul acesta,acum se afla la spital si ii cere adeverinta de asigurare de sanatate si nu stiu exact cum sa procedez,si de ce anume pentru ca am 2 variante:
1.sa o trec la coasigurare
2. si sai platesc eu asigurarea de sanatate
mai este ceva ce ma intereseaza sotia mea este insarcinata si are gratuitate din cate am citit pe net si legile in vigoare ;dar de la spital ia spus ca daca iese din spital insarcinata nu plateste niciun ban de spitalizare ca are gratuitate dar daca iese din spital si doamne fereste a pierdut sarcina va plati tot ce inseamna spitalizare
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2012
vladadrian29, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 21:56, 17 Iulie 2012
Nu este adevarat,nu va plati nimic,chiar daca va pierde sarcina ulterior,pt. ca pe timpul spitalizarii ,deci cand a beneficiat de serviciile medicale femeia era insarcinata si deci asigurata.Femeile insarcinate si lauzele sunt asigurate fara plata daca nu realizeaza venituri .Cum trebuie sa procedati?
Va trebui sa va deplasati la Casa de Sanatate pt. a vi se elibera o adeverinta de asigurat pt. sotie.Aveti nevoie de urmatoarele acte:

-copie Carte de identitate sau Buletin de identitate (pg. 2,3,4 si mutatia)
-Adeverinta medicala sau copie si Certificat de nastere copil
-Adeverinta cu veniturile impozabile din perioada 2007 – 2012 de la Adm.Fin.a Sectorului de domiciliu (original)
-Copie CARTE DE MUNCA (daca exista)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari medicale camicosa camicosa sant insarcinata in 8 luni si nu lucrez deci nu am asigurare medicala.Am platit pana acum toate analizele necesare.Cum sa procedez sa nu platesc spitalizarea ... (vezi toată discuția)
Sunt pensionar de invaliditate, sotia poate fi coasigurat? ContSters232985 ContSters232985 Buna ziua, Sotia unui pensionar pe caz de boala poate beneficia de asigurare de sanatate? daca da, ce trebuie facut ca sa devina coasigurata? multumesc (vezi toată discuția)
O persoana pensionata medical poate sa aiba sotul coasigurat? petro250 petro250 Am o cumnata care este pensionata medical. Sotul ei in momentul de fata nu are nici un venit si nu se incadreaza nici la pensie. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)