avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art. 130 codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art. 130 codul muncii

Buna seara

am citit art. 130 codul muncii si nu reglementeaza minimum de pauza masa la un program de 8 ore , intrebarea este are angajatorul vreo obligatie de a acorda pauza din cele 8 ore sau o acorda din timpul meu marindu-mi programul de lucru si cu cat il poate mari ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 17 Iulie 2012
Avand în vedere ca este favorabila salariatilor, este admisibila inserarea în contractul colectiv de munca sau în regulamentul intern a unei clauze în sensul includerii pauzelor de masa în timpul normal de munca.

Potrivit alin.3 al articolului mentionat de dvs, pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.
Asadar, pauza de masa se adauga la durata timpului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa carmenliv carmenliv pauza de masa este inclusa in programul de lucru de 8 ore/zi , unde este prevazuta (lege, cim, roi, contract colectiv)... (vezi toată discuția)
Buna ziua. aș dori să stiu dacă la perioada de munca de 8 ... Gheorghe 24 Gheorghe 24 Buna ziua. Aș dori să stiu dacă la perioada de munca de 8 ore zilnic am dreptul la o pauza de masa plătită? (vezi toată discuția)
Legislatia muncii adibubu adibubu buna ziua , as dori sa stiu cum este cu pauza de masa prevazuta in codu muncii la cap., II art.,130 pct.,3 .nu anteleg . e integrata in cele 8 ore de munca sau ... (vezi toată discuția)