avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Aș dori să stiu dacă la perioada de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Aș dori să stiu dacă la perioada de munca de 8 ...

Buna ziua. Aș dori să stiu dacă la perioada de munca de 8 ore zilnic am dreptul la o pauza de masa plătită?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 1 Martie 2023
Nu exista text de lege care sa mentioneze asa ceva ...verificati in Regulamentul Intern sau in c.c.m. aplicabil.
De obicei, pauza de masa este stabilita in afara orelor de munca. In contractul de munca nu este precizat acest aspect?
În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.

Astfel, exista si posibilitatea inserarii în contractul colectiv de muncă sau în regulamentul intern a unei clauze în sensul includerii pauzelor de masă în durata normală a timpului de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 130 codul muncii mb_mihaela mb_mihaela Buna seara am citit art. 130 codul muncii si nu reglementeaza minimum de pauza masa la un program de 8 ore , intrebarea este are angajatorul vreo obligatie ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa carmenliv carmenliv pauza de masa este inclusa in programul de lucru de 8 ore/zi , unde este prevazuta (lege, cim, roi, contract colectiv)... (vezi toată discuția)
Timp de lucru zinca zinca Buna ziua! Am o mare rugaminte la dumneavoastra si sper sa ma ajutati. lucrez intr-un Car si postul meu este de casier incasator deci toata ziua mea de lucru ... (vezi toată discuția)