avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... prescrierea unei datorii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

prescrierea unei datorii

Buna seara, am si eu o nelamurire si as avea nevoie de citeva raspunsuri.
Tocmai am primit prin posta o factura de la Eon Gaz Romania, factura restanta evident. Problema este ca aceea factura este emisa pe numele tatalui meu decedat de aproape 3 ani, prin urmare datoria o are o persoana decedata. Problema este ca la sfaristul anului 2009/ inceputul anului 2010 cind s-au primit prin posta acele reinnoiri de contracte pt gaz eu m-am prezentat cu toate documentele aferente: certificat de deces, certificat de mostenitor, un nou CF, cu noi proprietari si am stabilit ca titularul contractului sa fiu eu (fiica).
Acuma eu primesc o factura restanta la care s-au mai adaugat si penalizari, pe numele unei persoane decedate si ma vad chemata la conciliere in vederea platirii acestei restante.
Cum as putea sa procedez?
Tin sa mentionez ca eu am toate facturile si chitantele din 2010 si mai vreau sa precizez faptul ca tatal meu a fost titularul contractului pina in 02.2010 dupa care pe facturi apare eu din 03.2010. In acest interval februare-martie imi apare aceasta factura restanta pe care eu nu am primit-o.
Nu este problema mea ca in evidentelel lor nu s-a facut inregistrarea unei persoana decedate ca mai apoi sa se refaca contractul tot pe aceeasi adresa din CF dar cu un alt titular.Nu ar fi fost normal odata ce s-a facut trecerea pe un alt titular sa zica ca pt incheierea contractului cu aceasta sa se achite si toate datoriile daca mai sunt?
Cum as putea proceda?
Multumesc mul si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:09, 17 Iulie 2012
Cel mai bine este sa mergeti la conciliere si sa va spuneti punctul de vedere, consemnat in scris, cu privire la prescriptie, desi nu au trecut 3 ani.

In mod normal restanta trebuia sa apara pe facturile emise 03.2010. Negociati cu ei sa achitati doar factura, fara penalizari, avand in vedere ca nu v-a anuntat nimeni pana acum de aceasta restanta.

Dvs ca si succesor al tatalui ati mostenit atat bunuri, cat si datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma va rog in a citi sau a intelege - lipsa contract e.on rrana48 rrana48 in luna octombrie am primit o instiintare de la eon gaz cum ca nu este semnat contractul cu aceasta firma si nu mai pot distribui gaz fara ... (vezi toată discuția)
Restante rds dvdenco dvdenco Pe scurt : tatal meu a inchiriat apartamentul bunicilor mei acum 4 ani si a facut mutatie pentru contractul pe care il avea cu RDS. Au aparut si problemele: ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii - report datorii pb2010 pb2010 Buna ziua, As dori va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: --> contract prestarii servicii telefonie cu matusa mea (actula decedata) --> restanta ... (vezi toată discuția)