avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire la post dupa o funcþie aleasã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire la post dupa o funcþie aleasã

Încadrat până în iunie 2008 pe post de bibliotecar şi director de Cămin cultural cu îndemnizaţie.(printr-o hotărâre a Consiliului Local) Din iunie 2008 până în iunie 2012,ocupând funcţia de viceprimar la o comună, a fost suspendat din bibliotecar şi din director de cămin cultural,iar posturile nu au fost ocupate nici pe perioade determinate. În iunie 2012 nemaiocupând funcţia de viceprimar ,poate reveni la ambele posturi sau numai la cel de bibliotecar (fiind un post contractual)? Cum se poate interpreta art.28 din Legea 215 a administraţiei publice locale.(Primarul actual nu i-a mai acordat şi funcţia de director Cămin Cultural)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 18 Iulie 2012
Art. 30 din Legea nr.393/2004:
(1) La încetarea mandatului de primar, de viceprimar, de preşedinte sau vicepreşedinte al consiliului judeţean persoanele în cauză îşi reiau activitatea în executarea aceloraşi contracte de muncă sau acte de numire. La stabilirea clasei şi gradului de încadrare se vor lua în calcul şi perioadele lucrate în funcţiile de demnitate publică alese.

(2) în cazul în care conducerea persoanei juridice refuză reluarea activităţii în funcţia deţinută anterior alegerii, persoana în cauză se va putea adresa instanţei de judecată competente, cererea fiind scutită de taxă de timbru judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din suspendare iulia1026 iulia1026 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: la primarie, o persoana a fost angajata pe postul de inspector achizitii publice, cu un salariu de 963 lei ... (vezi toată discuția)
Concediere de la fosta unitate angajatoare dupa incheierea mandatului de primar mosneagm mosneagm In iunie 2000, inaintea introducerii registrului de evidenta al salariatilor, un angajat pe post de tamplar al unitatii noastre este ales viceprimar al comunei ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor absolvite gordius63 gordius63 Va prezint o speta si astept parerea Dumneavoastra in acest sens. Un functionar public , numit in functia publica de executie de referent Cl III , in ... (vezi toată discuția)