avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... continuare la recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

continuare la recurs

Sunt reclamant reconventional intr-o cauza civila- nulitate act. Speta am prezentat-o pe forum dar nu am primit nici un raspuns, probabil din cauza ca este destul de complicata. Intre timp procesul si-a urmat cursul, actiunea noastra a fost respinsa atat la judecatorie (instanta nu a constatat nici un motiv de nulitate) cat si recursul la tribunal care a avul loc in 19.06.2012. Raspunsul de la recurs l-am obtinut in data de 06.07.2012 de pe portalul instantelor (neprimind inca sentinta) cand deja a intervenit vacanta de vara in sistem.
Pentru aceste doua actiuni (reconventionala + recurs) mi-a fost solicitat sa timbrez o suma mare pentru mine aprox. 9300 lei in total. La recurs instanta mi-a aprobat ajutor judiciar sub forma esalonarii pentru taxa de aprox. 3100 lei.
Prima mea experienta in sistemul judiciar si sper ultima este una extrem de neplacuta pentru ca sunt in postura sa pierd curtea casei parintesti de aprox. 180mp. Vecinele mele "si-au adus aminte " dupa peste 40 de ani ca au "cumparat" aceasta curte si au deschis actiune in acest sens la care noi am raspuns cu actiunea reconventionala descrisa mai sus. Datorita unei greseli in contractul de vanzare- cumparare al antecesorilor lor (respectiv in contractul lor a fost trecuta suprafata din CF desi actele care stau la baza contractului- proiectul de instrainare arata ca in realitate au cumparat ceea ce au folosit peste 40 de ani si anume doar o parte din acel topografic, fapt ce mi-a fost confirmat si de cel care le-a vandut lor .
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1 -am o data limita pentru care sa platesc restul "ratelor" la taxa de timbru la recent respinsul recurs? mi se pare normal sa vad si eu motivul respingerii ( poate o fi insuficient timbat!); pun aceasta intrebare pentru ca prima "rata" a fost conditionata strict de data recursului iar pentru urmatoarele nu mi-a fost comunicata nici o data; de asemenea dupa ce platesc ce fac cu c-ta ca acum e vacanta, cui o dau?
2 -mai am vreo cale de atac in continuare dupa recursul la tribunal? in acest proces mi-a fost respinsa orice forma de a demonstra care este adevarul: proba cu martori; interogatorul paratilor- cei care le-au vandut lor traiesc, sunt parati in cauza si nu au fost chemati la interogator desi am solicitat acest lucru; a fost interogata in schimb cea mai tanara dintre parate una din vecinele care au facut actiunea principala, cea mai tanara, care probabil are putin peste 30 ani si care a declarat ca " nu era nascuta la data cand au fost greselile si ca nu are de unde sa stie ce s-a intamplat); nici macar expertiza nu a fost aprobata.
3- mai pot sa invoc uzucapiunea care a fost invocata de avocat in subsidiar la actiunea reconventionala principala, instanta respingand aceasta abordare mai mult aceste doua reconventionale ( nulitate act si uzucapiune) au fost disjunse de instanta si facute dosare separate la vremea respectiva renuntand la uzucapiune netimbrand-o, instanta a respins actiunea ca netimbrata
Cel mai recent răspuns: Claudiu Mihail , utilizator 22:34, 17 Iulie 2012
1. in recurs nu puteti aduce probe noi decat maxim inscrisuri.

2. nu mai puteti ataca recursul

2. puteti face o actiune acum de constatare a uzucapiunii
Multumesc pentru raspuns si promptitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobile in anii 60 Claudiu Mihail Claudiu Mihail O femeie este proprietar in anii \"60 a trei numere topografice alaturate 1,2 si 3 situate in zona istorica a orasului- la nord toate cele 3 topografice ... (vezi toată discuția)
Inscriere eronata in interogatoriu a unei date calendaristice mototo mototo Buna seara ! Va prezint urmatoarea situatie si astept cu interes parerile dumneavoastra . La stadiul procesual fond - rejudecare pe Legea 544 informatii de ... (vezi toată discuția)
Evacuare cipriang4s cipriang4s Buna ziua ! am 2 matuse care au mostenit o casa cu teren in urma decesului parintilor,una din ele are 2 copii una nu are ,au dezbatut succesiunea ,au facut ... (vezi toată discuția)