avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot fi introdusi intr-un litigiu de munca asociatii ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot fi introdusi intr-un litigiu de munca asociatii ?

Intr-un litigiu de munca prin care un salariat doreste sa-si recupereze salariile neplatite de angajator( si darile aferente la bugetele de stat) este admisibila solicitarea salariatului de a fi introdusi in actiune in calitate de intimati asociatii angajatorului pentru a plati in solidar cu societatea, solicitare intemeiata pe disp. art. 85 Legea 31/1990(legea societatilor comerciale) :
"(1) Asociatii sunt obligati nelimitat si solidar pentru operatiunile indeplinite in numele societatii de persoanele care o reprezinta.
(2) Hotararea judecatoreasca obtinuta impotriva societatii este opozabila fiecarui asociat.
" ?

Mentionez ca salariatul a aflat ca bunurile societatii au inceput sa fie trecute pe numele unor diverse persoane fizice si se asteapta la o intrare in faliment a angajatorului, iar mai apoi sa dispara ca persoana juridica.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
nimar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 19 Iulie 2012
Daca este vorba despre instrainarea bunurilor, atunci puteti solicita instantei instituirea sechestului asigurator.
Sechestrul asigurator, reglementat prin dispoziţiile articolelor 591-596 Cod de Procedură Civilă, constă în indisponibilizarea, de către instanţa sesizată cu cererea principală, la cererea accesorie a creditorului reclamant a unor bunuri mobile sau imobile, aparţinând debitorului, aflate la acesta sau la un terţ, pentru ca, la nevoie, să se poata executa silit, în vederea acoperirii creanţei alegate şi în raport cu valoarea acesteia.
Si, pe langa solicitarea instituirii sechestrului asigurator, este admisibila cererea salariatului, asa cum am expus-o initial ?
Solicitarea instituirii sechestrului asigurator trebuie si sustinuta cu probe cum ca angajatorul a inceput instrainarea bunurilor sale ? Cum poate dovedi salariatul,intr-un litigiu de munca asa ceva, ca doar nu are acces la vre-un document al angajatorului ?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
nimar, utilizator
Cererea trebuia modificata la prima zi de infatisare .. dupa aceasta zi nu cred ca mai este posibila o astfel de solicitare.

Trebuie sa aratati instnatei de judecata ca angajatorul si-a diminuat activul patrimonial, a vandut bunuri mobile sau imobile , a retras importante sume de bani din conturi, existând riscul insolvabilităţii.
"Prima zi de infatisare" = Ziua pronuntarii ? , dupa C.p.c., nu ?

Art. 134 C.proc.civ. : Este socotită ca prima zi de înfăţişare aceea în care părţile, legal citate, pot pune concluzii.

Pentru identificarea momentului numit prima zi de infatisare se cer a fi indeplinite 2 conditii :
-partile sa fi fost legal citate ;
-partile sa poata puna concluzii.
Acest moment reprezinta inceputul fazei publice si contradictoriu a procesului. Nu trebuie confundata cu primul termen de judecata.

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator annabela annabela Buna ziua. Am solicitat infiintare sechestru asigurator in cadrul unui litigiu de munca intrucat angajatorul nu va avea resurse sa onoreze drepturile salariale ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator morozancarmen morozancarmen Buna ziua. As dori sa stiu raspunsul pentru urmatoarea intrebare: poate fi urmarit un bun imobil de catre un executor judecatoresc daca anterior acest imobil ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator - bunuri mobile Borza Borza Buna, pe rol se afla somatie de de plata pentru o suma de 10.000 euro. Se aproba cererea de sechestru asigurator de catre instanta pentru un utilaj. La ... (vezi toată discuția)