avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... sechestru asigurator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

sechestru asigurator

Buna ziua. Am solicitat infiintare sechestru asigurator in cadrul unui litigiu de munca intrucat angajatorul nu va avea resurse sa onoreze drepturile salariale decat executat silit. Ca sa fiu sigura ca nu va instraina bunurile sale mobile (nu are nimic de pierdut la momentul acesta fiindca nu sa va mai redresa financiar niciodata) am considerat oportun sa solicit sechestru. ciudat este ca angajatorul a primit citatie...eu, in schimb, NU. Din cate am citit in Codul de procedura civila, sechestrul asigurator se judeca in camera de consiliu FARA CITAREA PARTILOR....scrie clar in art. 592 alin. 2. De ce a primit citatie???
Cel mai recent răspuns: annabela , utilizator 16:30, 17 Septembrie 2012
Instanta de judecata este suverana in solutionare,astfel incat in vederea analizarii temeiniciei cererii ,pentru a constatata daca sunt intrunite conditiile legal prevazute pentru admisibilitatea instituirii masurii sechestrului,s-a apreciat util si necesar citarea debitorului
Dar in cazul in care debitorul totusi nu se prezinta? Ce se poate intampla?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator se face cu citarea partilor? florindbro florindbro In cadrul unei cereri de sechestru asigurator in baza art.591 si urmat din Codul de Procedura Civila judecatorul poate cita partile? (vezi toată discuția)
Instituire sechestru asigurător prin ordonanță președințială. este admisibilă o astfel de cerere? ergisela ergisela Va rog mult sa-mi raspundeti daca pot sa solicit pe cale de ordonanta presedintiala infiintarea unui sechestru asiguratoriu. Este admisibil? Va multumesc (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator ciocanesu ciocanesu va rog sa imi spuneti daca este legal ca sa fie aplicat sechestru asigurator asupra bunurilor unei societati-in cazul in care s-a facut contestatie in instanta ... (vezi toată discuția)