avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot fi introdusi intr-un litigiu de munca asociatii ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot fi introdusi intr-un litigiu de munca asociatii ?

Intr-un litigiu de munca prin care un salariat doreste sa-si recupereze salariile neplatite de angajator( si darile aferente la bugetele de stat) este admisibila solicitarea salariatului de a fi introdusi in actiune in calitate de intimati asociatii angajatorului pentru a plati in solidar cu societatea, solicitare intemeiata pe disp. art. 85 Legea 31/1990(legea societatilor comerciale) :
"(1) Asociatii sunt obligati nelimitat si solidar pentru operatiunile indeplinite in numele societatii de persoanele care o reprezinta.
(2) Hotararea judecatoreasca obtinuta impotriva societatii este opozabila fiecarui asociat.
" ?

Mentionez ca salariatul a aflat ca bunurile societatii au inceput sa fie trecute pe numele unor diverse persoane fizice si se asteapta la o intrare in faliment a angajatorului, iar mai apoi sa dispara ca persoana juridica.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
nimar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 19 Iulie 2012
Prin depunerea de concluzii de catre parti intelegeti "concluziile scrise" care se depun inaintea pronuntarii ?

Si daca trecand primul termen de judecata al litigiului de munca, dar inainte ca salariatul sa fi depus vreo concluzie la dosar, cererea salariatului de introducere in actiune a actionarilor angajatorului este admisibila, in temeiul art. 85 Legea 31/1990 ?
Nu este admisibila o astfel de cerere. La prima zi de infatisare reclamantul isi poate modifica actiunea in ceea ce priveste obiectul ei sau chemarea in judecata a altor persoane.

Potrivit doctrinei, notiunea de concluzii scrise este inteleasa in sensul cel mai larg:
- Orice susţinere, cerere, apreciere, care obligă instanţa să dispună asupra ei prinadmitere sau respingere de natură să conducă la declanşarea, continuarea sau finalizarea judecăţii prin iniţierea unor acte procedurale valabile;
- pentru a fi îndeplinită această condiţie pricina trebuie să se afleîn stare de judecată.
- cerinţa legală vizează existenţa posibilităţii de a pune concluzii, nu şi efectiva punere de concluzii; aşadar, dacă parţile nu se prezintă pentru a face acte procesuale care săconducă la demararea judecăţii (invocarea de exceptii, propunerea de probe etc.),acest lucrunu atrage prorogarea primei zile de infăţişare, prezenta lor la judecată nefiind obligatorie; estesuficient ca ele să fi avut posibilitatea să pună concluzii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator annabela annabela Buna ziua. Am solicitat infiintare sechestru asigurator in cadrul unui litigiu de munca intrucat angajatorul nu va avea resurse sa onoreze drepturile salariale ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator morozancarmen morozancarmen Buna ziua. As dori sa stiu raspunsul pentru urmatoarea intrebare: poate fi urmarit un bun imobil de catre un executor judecatoresc daca anterior acest imobil ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator - bunuri mobile Borza Borza Buna, pe rol se afla somatie de de plata pentru o suma de 10.000 euro. Se aproba cererea de sechestru asigurator de catre instanta pentru un utilaj. La ... (vezi toată discuția)