avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere

Buna ziua!
Detin permis de conducere model emis in 2007 si doresc sa-mi raspundeti daca pot circula fara probleme, in acest an, in tari din UE sau tranzit prin tari non-UE sau este necesar sa-mi preschimb permisul.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:04, 19 Iulie 2012
[ link extern ]

"Trebuie să schimb vechiul meu permis de conducere cu un nou model comunitar de permis de conducere?

Nu, vechile permise de conducere naţionale rămân valabile până când expiră. Totuşi, este obligatoriu să fie schimbate înainte de data expirării. Perioada de valabilitate este indicată pe permisul dumneavoastră de conducere, însă dacă legislaţia statului membru în care aveţi domiciliul stabileşte o perioadă mai scurtă, atunci aceasta se va aplica. De asemenea, puteţi să vă schimbaţi permisul mai devreme, făcând o cerere specifică. Ulterior vi se va elibera un nou model comunitar de permis de conducere având categoriile corespunzătoare celor indicate în vechiul model."
o intrebare si un raspuns la obiect! :O

cred ca este pentru prima oara pe forum cand un utilizator pune o intrebare si isi raspunde singur inainte de a primi un posibil raspuns din partea celorlalti utilizatori !:thumbup:
:beta:
tot asteptand un raspuns, am inceput sa rasfoiesc pe net si am cititi o gramada de decizii ale CE cu privire la permisele de conducere. Am considerat ca acela ar trebui sa fie raspunsul.
Totusi astept in continuare o confirmare de la un specialist, eu nefiind.
:coffee:
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2012
ClenciuConstantin, utilizator
Ordinul MAI nr. 157/2012 privind forma si continutul permisului de conducere publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 430, din 28 iunie 2012.

Art. 5. - Permisele de conducere eliberate pana la data de 19 ianuarie 2013 raman valabile pana la expirarea perioadei de valabilitate a acestora.

sper ca argumentarea este multumitoare.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis strain leonida leonida buna ziua, daca esti cetatean strain cu resedinta in romania si iti expira carnetul de conducere,conform noilor reglementari acesta trebuie preschimbat in ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis, obligatorie sau nu remus_agigea remus_agigea Buna ziua, De curand mi-am schimbat domiciliul si de asemeanea si cartea de identitate. Prceizez ca sunt posesor de permis de conducere, permis care in accest ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in spania mariannedelcu mariannedelcu sal,detin permis de conducere spaniol,mi-a fost suspendat dreptu de a conduce pe 6 luni!!!!!!!!!sunt sofer de tir,am lucrat pana in 2012,februarie,la firma ... (vezi toată discuția)