avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... preschimbare permis, obligatorie sau nu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

preschimbare permis, obligatorie sau nu

Buna ziua,
De curand mi-am schimbat domiciliul si de asemeanea si cartea de identitate.
Prceizez ca sunt posesor de permis de conducere, permis care in accest moment a ramas pe domiciliul vechi.
Tinand cont ca in zilele care urmeaza, o sa ma inscriu la scoala de soferi in vederea obtinerii unei alte categorii auto, intrebarea mea este daca mai pot astepta cu preschimbarea permisului pe domiciliul nou pana la obtinerea categoriei(sper sa promovez in prima, deci nu mai mult de 5 sapt), sau trebuie schimbat acum, si din nou la adaugarea categoriei.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: lucianviorel , utilizator 09:31, 31 Mai 2012
Conform OUG 69/2007 schimbarea domiciliului nu implica preschimbarea permisului, ci doar a certificatului de inmatriculare al autovehiculului.

Permisul trebuie schimbat doar daca are trecuta adresa pe el, cum se proceda inainte de 2008. Daca la un control in trafic, esti gasit cu permis avand mentionat domiciliul, nu se da amenda ci doar se retine permisul si se elibereaza o dovada de 15 zile, urmand ca in timpul acesta sa-l schimbi cu noul model. Altfel cel mai bine se schimba inainte de expirare !!!
Pe noile modele, adaptate la modelul UE, nu se mai trece adresa, deci cand veti avea un astfel de permis, el nu mai trebuie schimbat la schimbarea domiciliului.
In cazul dumneavoastra, nu se impune schimbarea inainte de obtinerea unei noi categorii.
Succes si bafta!
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
cristica, utilizator
si eu am trecut domiciliul pe permis si nimeni nu mi-a zis sa-l schimb... mi-au dat amenda ca n-am avut CI, nicidecum nu s-au legat de permis...
@lucianviorel, permisele model "vechi" pe care este inscris domiciliul raman valabile pana la expirare. din 19 ianuarie 2013 va apare un alt model de permis care se afla in momentul de fata in proiect de lege. si cele care nu au domiciliul, modelul 2008, la fel raman valabile pana la expirare. modelul 2013 va avea in plus niste coduri cu restrictii ptr consudacatorul auto si adaptarile ale vehiculului.
@cyan
multumesc pentru informatie, am citit link-ul primit de la tine in legatura cu noile permise, am intervenit doar pentru a atrage atentia ca nimeni nu retine si nu te obliga sa schimbi permisul vechi, pe motiv ca are domiciliul trecut pe el. deocamdata...

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis auto ? eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Sunt detinatorul unui permis auto din 2006 in care este mentionat domiciliul. De curand mi-am schimbat domiciliul. Adresa din CI nu mai ... (vezi toată discuția)
Permis auto, schimbare dupa schimbarea domiciliului Anila01 Anila01 Buna seara De curând am schimbat buletinul si adresa de domiciliu.As dori sa stiu daca trebuie să schimb si permisul de conducere intr-un interval de timp ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere ClenciuConstantin ClenciuConstantin Buna ziua! Detin permis de conducere model emis in 2007 si doresc sa-mi raspundeti daca pot circula fara probleme, in acest an, in tari din UE sau tranzit ... (vezi toată discuția)