Buna ziua,
De curand mi-am schimbat domiciliul si de asemeanea si cartea de identitate.
Prceizez ca sunt posesor de permis de conducere, permis care in accest moment a ramas pe domiciliul vechi.
Tinand cont ca in zilele care urmeaza, o sa ma inscriu la scoala de soferi in vederea obtinerii unei alte categorii auto, intrebarea mea este daca mai pot astepta cu preschimbarea permisului pe domiciliul nou pana la obtinerea categoriei(sper sa promovez in prima, deci nu mai mult de 5 sapt), sau trebuie schimbat acum, si din nou la adaugarea categoriei.
Multumesc!
Iata si versiunea "telefonica" a Politiei la aceasta problema.
"""Daca doriti sa va schimbati permisul ce mentioneaza domiciliul, va incurajam sa o faceti sau puteti astepta sa expire.... La expirare nu va spune nimeni nimic fiindca este nu putem dovedi ca ati condus ... daca sunteti depistat in trafic este o alta problema, dar oricum nu va sanctionam ... faptul ca Art. 24. (5) nu mai vorbeste de domiciliu este legat de faptul ca legiuitorul s-a referit la noile permise care se elibereaza si acum fara a mentiona pe ele domiciliul""""
am intrebat daca este oficial tot ce mi s-a spus si mi s-a raspuns ca daca am sunat si cerut informatii pe telefonul Politiei este oficial.
de la politie nici cu legea in mana nu esti "oficial", gasesc ei un "ordin intern" sau un alt articol de lege pe care sa-l interpreteze in favoarea lor...
cert este ca nu se leaga nimeni de faptul ca ai permisul cu domiciliul trecut in el, poate doar un politist mai zelos dar nici acesta nu cred ca ar avea curajul din moment ce nu are un articol de lege care sa-i permita acest lucru.