Am o firma cu activitatea principala: fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie,pentru constructii,in activitate din 2006,care are ca activitate secundara si:cultivarea cerealelor.
Care este varianta recomandabila?Care sunt avantajele si dezavantajele in cazul in care doresc sa incep si aceasta activitate?
Activitatea principala este considerata aceea activitate din care obtineti cele mai multe venituri ( in cazul dvs dulgherie si tamplarie ).
Din pdv ale meu nu aveti nici un fel de dezavantaj si avantaj, incepti activitatea si daca obtineti mai multe venituri din cereale alegeti acel domeniu ca fiind activitatea principala in actul constitutiv si depus la reg.com.
Ca de obicei lucrurile nu sunt simple,iar eu nu am fost destul de explicit!
Actuala firma,la infiintare,a fost inscrisa ca platitoare de TVA .Desi nu a fost atins plafonul care impune a fi sau nu platitor de TVA,din 2006 pana in 2011,plata TVA(mai ales cand a devenit 24%),a dus firma pana la suspendarea activitatii.
In 2012,reincepe activitatea ca neplatitoare de TVA si sper sa o pot tine pe linia de plutire.
Daca incep cea de a doua activitate,cu siguranta ,voi depasi plafonul impus pentru plata TVA,deci prima activitate devine nerentabila deoarece ma intorc de unde am plecat....
Nu este nici o problema pt ca lucrurile nu sunt atat de complicate, uitati ce pasi puteti face:
1. Ramane aceeasi activitatea principala ca si pana acuma (dulgherie si tamplarie) chiar daca incepeti activitatea de cultivare a cerealelor (tinand cont ca deja este mentionata in actul constitutiv ca si activitate secundara);
2. In momentul in care veniturile sunt mai mari din cultivarea cerealelor fata de activitatea principala ( din deducerea de mai sus ca veti depasi plafonul de TVA cum ati zis dvs) atunci schimbati in actul constitutiv activitatea principala conform unei hot. AGA (daca sunteti mai multi asociati) si depuneti actele necesare de inregistrare a modificari la Reg. Com. (o operatiune simpla la Reg. Com care nu este deloc costisitoare);
In felul acesta puteti desfasura ambele activitati pe o singura firma, trebuie doar sa tineti cont ca activitatea care va aduce cele mai mari venituri (incasari) sa fie domeniul principal de activitate al societatii.
Import
dumilor
Buna ziua.
Am un S.R.L., neplatitor de TVA si as dori sa import vin din Italia.
Trebuie sa ma inregistrez cu TVA? Daca aceasta activitate secundara exista in ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.