avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 folosesc ca principala o activitate secundara
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

folosesc ca principala o activitate secundara

Buna ziua,

se poate folosi o activitate secundara ca principala, fara schimbarea activitatii pe hartii?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 17:23, 11 Septembrie 2010
Daca obtineti din activitatea secundara mai mult de 50 % din veniturile totale ale societatii, mergeti la Registru si treceti respectiva activitate ca fiind cea principala.
Codul CAEN pentru activitatea secundara pe care o desfasurati a-ti activat?
Cum adica sa il activez? daca este in actul constitutiv? Da
In actul constituitiv puteti avea trecute toate codurile CAEN ( cu exceptiile prev. de lege), asta nu inseamna ca desfasurati toate acele activitati.
In momentul in care doriti sa desfasurati activitati pe unul din aceste coduri ( mai putin activitatea principala) , trebuie sa mergeti la Registrul Comertului si sa va activati codul respectiv.
Absolut necesar?? Chiar daca nu stiu cat de mult voi lucra pe aceasta activitate? Adica daca va da roadele propuse...poate se merge doar 2luni...Are sens sa activez codul la Rg. Com si sa mai platesc niste bani? Apropo, stiti cat ar fi activarea?

Cine ma poate verifica?

Multumesc.
Atentie! Faptul ca o activitate este obiect principal nu inseamna ca acesta nu trebuie autorizata. Orice activitate se desfasoara, inclusiv activitatea principala trebuie autorizate in urma depunerii unei declaratii tipizate model 1, 2 sau 3 dupa caz. Activarea unui cod( sau a mai multor coduri pentru eliberarea unui certificat constatator)daca este cuprins in actul constitutiv costa in jur de 100 ron. Pentru activare se completeaza o cerere de inregistrare si o declaratie tip. Daca nu este cuprins in obiectul de activitate, atunci cheltuielile sunt mult mai mari pentru ca implica o hotarare AGA prin care se face largirea obiectului de activitate si un act constitutiv actualizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O nelamurire camely camely O societate com are o activitate principala. in secundar, desfasoara o alta activitate cu al carei COD CAEN figureaza la Registrul Comertului.....pentru ... (vezi toată discuția)
Distributie online - cod caen si autorizatii marianbacau marianbacau Buna ziua, Incercam sa ne dezvoltam pe partea de online, si avand o oarecare experienta in anumite domenii am spus sa incepem de acolo. Daca la partea ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl - activitati secundare criss1974 criss1974 Buna ziua,Vreau sa stiu daca pot infiinta un SRL cu obiect principal de activitate cod caen 4776 - pet shop,iar ca activitati secundare sa trec toate ... (vezi toată discuția)