avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot circula in Romania cu permis de conducere italian ?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot circula in Romania cu permis de conducere italian ?

Buna ziua.In 2001 am luat permisul de conducere in Romania.In 2004,intrucat ma aflam in Italia si Romania inca nu intrase in UE am fost nevoit sa preschimb permisul de conducere romanesc in cel italian.Din martie 2011 m-am intors in Romania si circul in continuare cu permisul de conducere italian.Este in regula ? Este obligatoriu sa il schimb ?.Masina in schimb,am inmatriculat-o cu nr romanesc si am platit toate taxele aferente,inclusiv cea de prima inmatriculare. Tin sa mentionez ca detin si cetatenia italiana concomitent cu cea romana.As dori,va rog frumos,parerea unei persoane de specialitate,si daca se poate sa imi dea si referiri la legi pentru a putea imprima si avea cu mine in permanenta in caz ca vreun organ de politie nu cunoaste toata legislatia.Va multumesc frumos.Astept raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: spartacus2012 , utilizator 14:26, 18 Iulie 2012
Puteti conduce linistit cu permisul de conducere emis in Italia sau de oricare alt stat membru.
Domnule atticus,va multumesc frumos pentru raspunsul dat.As dori sa imi specificati conform carei legi si carui articol pot conduce pe termen nedeterminat in Romania cu permisul meu italian pentru a putea imprima articolul respectiv si a-l avea in permanenta in posesie.
Va multumesc frumos inca o data.
As fi foarte trist daca, cu ocazia unui control de rutina din partea agentilor politiei rutiere, ar trebui sa fluturati textul de lege - asta ar insemna ca cei care va verifica, pe putin spus, habar nu au. Dar fiti linistit, stiu si ei.
Dar, daca tot ati intrebat de litera de lege, este vorba despre Directiva 91/439/CEE privind recunoasterea reciproca a permiselor de conducere in statele membre UE.
Multumesc pentru raspunsurile date.Va doresc o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere strain - preschimbare - CatalinF CatalinF Buna, Am dobandit permisul de conducere in Italia in perioada in care locuiam acolo, acum vreau sa il preschimb in unul Romanesc, doar ca de vreo 3 luni ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere romanesc in comunitatea europeana adragan964 adragan964 Buna seara . Sunt rezident in italia de 4 ani si am un permis de conducere romanesc. Zilele trecute am fost oprit de un agent de circulatie langa Torino si ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis de conducere italian sbk_77 sbk_77 Problema mea este urmatoarea: in anul 2002 locuiam in Italia si am preschimbat permisul de conducere romanesc cu unul italian, deci cel romanesc a devenit ... (vezi toată discuția)