avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperarea unor sume nedatorate, platite cu titlu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperarea unor sume nedatorate, platite cu titlu de compensatie lunara pentru plata chiriei

Buna ziua.
As dori sa stiu care este procedura pe care trebuie sa o urmeze o institutie publica din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, pentru recuperarea unor sume nedatorate, platite cu titlu de compensatie lunara pentru plata chiriei?
In fapt, este vorba despre sumele platite cu titlu de compensatie lunara pentru plata chiriei catre un angajat, cadru militar, care a primit initial drepturi banesti legale, datorate in virtutea unui contract de inchiriere pe perioada nedeterminata, inregistrat la finante si a celorlalte documente cerute de lege, depuse la dosar.
Ulterior, angajatul a incheiat un act aditional prin care s-a micsorat cuantumul chiriei, de comun acord cu proprietarul, iar dupa o alta perioada de timp a reziliat contractul cu proprietarul imobilului inchiriat. Despre aceste acte incheiate ulterior nu l-a instiintat pe angajator, desi isi asumase aceasta obligatie in mod expres, printr-o declaratie data pe propria raspundere, continuand sa incaseze compensatia lunara pentru plata chiriei la cuantumul stabilit in contractul initial de inchiriere. Mentionez ca s-au incasat sume necuvenite pe o perioada de 2 ani, dintre care 1 an si 6 luni in urma rezilierii contractului. Totodata, obligatia anuntarii oricarei modificari survenite era exclusiv in sarcina angajatului, angajatorul neavand parghii legale pentru a controla periodic daca angajatul mai are dreptul de a beneficia sau nu de compensatia lunara pentru plata chiriei.

Cu stima pentru ceea ce faceti,
Dan C.
Cel mai recent răspuns: dan_co , utilizator 14:37, 19 Iulie 2012
Va multumesc pentru atentia acordata.

Cu deosebita stima,
Dan C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la bani de chirie in armata romana 2011 meeri_m meeri_m Buna ziua, ne adresam dumneavoastra in speranta ca poate gasim aici un raspuns la problema noastra. Logodnicul meu este cadru in armata, lucreaza de mai multi ... (vezi toată discuția)
Civil sau militar cioly cioly sunt cadru militar si din aceasta postura am comis urmatoarea infractiune: in anul 2008 am falsificat un contract de inchiriere a unui imobil, în sensul că ... (vezi toată discuția)
Chirie militari ContSters371699 ContSters371699 Incepand cu anul 2014 am beneficiat de chirie in Bucuresti, fiind mutat la studii pentru o perioada de 2 ani.Luna aceasta, in urma unui control s-a ... (vezi toată discuția)