Spuneti-mi va rog cand se poate introduce actiunea de sistare pensie major? Anul scolar s-a incheiat la 15.06. iar "majora" fiind in an terminal, nu s-a inscris la bacalaureat, si din cate am discutat cu diriginta, nici nu are sanse de reusita chiar daca s-ar inscrie. In situatia in care nu a dat BAC-ul, mai primeste pensie de intretinere? In hotararea de pensie, se specifica durata: "pe perioada studiilor, sau pana cel tarziu la 25 de ani".Daca ea a terminat liceul, nu a dat BAC-ul, nu vad cum ar continua studiile. Pot introduce actiunea in sistarea pensiei, incepand cu luna iulie...???
Multumesc
in cauza nu sunt eu, ci tatal majorei care este obligat sa plateasca pensie de intretinere. eu intrebam daca poate cere sistarea pensiei, atata timp cat majora este absolventa de liceu, fara BAC.Exista posibilitatea pentru majora sa continue studiile fara BAC?????se poate introduce cererea de sistare incepand cu luna iulie?
continuarea studiilor fara bac se poate face doar in cazul urmarii unei scoli postliceale fiind exclusa aceasta posibilitate in cazul continuarii studiilor in invatamantul superior. in aceasta situatie banuiesc ca tatal majorei mai trebuie sa contribuie pana la finalizarea scolii postiliceale. iar pentru ca bucuria tatalui sa fie deplina, poate majora se hotaraste sa puna mana pe carte serios sa ia si bacul si apoi, cine stie, sa aplice pentru vreo facultate. atunci cred ca parintii vor fi fericiti in adevaratul sens al cuvantului. ce bucurie mai mare poate fi decat aceea de a sti ca ti-ai ajutat copilul sa razbata prin scoala?:)