avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... daca n-ai parte de carte mai ai parte de bani???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

daca n-ai parte de carte mai ai parte de bani???

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog cand se poate introduce actiunea de sistare pensie major? Anul scolar s-a incheiat la 15.06. iar "majora" fiind in an terminal, nu s-a inscris la bacalaureat, si din cate am discutat cu diriginta, nici nu are sanse de reusita chiar daca s-ar inscrie. In situatia in care nu a dat BAC-ul, mai primeste pensie de intretinere? In hotararea de pensie, se specifica durata: "pe perioada studiilor, sau pana cel tarziu la 25 de ani".Daca ea a terminat liceul, nu a dat BAC-ul, nu vad cum ar continua studiile. Pot introduce actiunea in sistarea pensiei, incepand cu luna iulie...???
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:15, 18 Iulie 2012
Daca dumneavoastra considerati ca v-ati " indeplinit" obligatiile de mama, puteti face o astfel de actiune.
juridic vorbind, da. moral vorbind, e la alegerea dvs
in cauza nu sunt eu, ci tatal majorei care este obligat sa plateasca pensie de intretinere. eu intrebam daca poate cere sistarea pensiei, atata timp cat majora este absolventa de liceu, fara BAC.Exista posibilitatea pentru majora sa continue studiile fara BAC?????se poate introduce cererea de sistare incepand cu luna iulie?
continuarea studiilor fara bac se poate face doar in cazul urmarii unei scoli postliceale fiind exclusa aceasta posibilitate in cazul continuarii studiilor in invatamantul superior. in aceasta situatie banuiesc ca tatal majorei mai trebuie sa contribuie pana la finalizarea scolii postiliceale. iar pentru ca bucuria tatalui sa fie deplina, poate majora se hotaraste sa puna mana pe carte serios sa ia si bacul si apoi, cine stie, sa aplice pentru vreo facultate. atunci cred ca parintii vor fi fericiti in adevaratul sens al cuvantului. ce bucurie mai mare poate fi decat aceea de a sti ca ti-ai ajutat copilul sa razbata prin scoala?:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere copil major nicoleta12. nicoleta12. Buna ziua! Copil peste 18 ani cu liceul terminat, dar bacalaureatul neluat. Liceul pe care l-a absolvit infiinteaza cursuri postliceale, pe care copilul le ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara andreipop_2013 andreipop_2013 Buna ziua. am citit la un articol prezentat la dvs pe forrum,,ca exista exceptii in ceea ce priveste plata pensiei alimentare. Fata a in curand are 19 ani ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara lili5 lili5 Unul din cei 2 copii ai parintelui platitor PA a implinit 19 ani si a terminat liceul. Parintele copilului in continuare indreptatit a primi pensia alimentara ... (vezi toată discuția)