avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalculare pensie alimentara

Unul din cei 2 copii ai parintelui platitor PA a implinit 19 ani si a terminat liceul. Parintele copilului in continuare indreptatit a primi pensia alimentara trebuie sa aduca la cunostinta instantei faptul ca a ramas doar un copil cu drept de pensie ? daca copilul major nu urmeaza nici o alta scoala dupa liceu, (nu a luat bac-ul) cine anunta instanta? (este o situatie in care cei 2 copii au 2 mame diferite.)
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
lili5, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:39, 11 Februarie 2010
Nu, intrucit copilul poate urma cursurile unei nfacultati si poate primi pensie pina la 26 de ani, isr pe de alta parte numai cel obligat la plsts pensiei are interes sa solicite sistarea acesteia
daca nu urmeaza nici o alta scoala dupa liceu, (nu a luat bac-ul) cine anunta instanta?
Cel obligat la plata se poate adresa instantei in vederea sistarii pensiei de intretinere mentru majorul care a terminat liceul, specificand in cerere faptul ca acesta nu nu a promovat examenul de bacalaureat si, in consecinta, nici nu poate urma cursurile vreunei facultati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvire liceu, drept la somaj Tarzan2012 Tarzan2012 Zilele astea am vazut la televizor ca multi liceni care au dat BAC-ul nu au reusit sa-l ia. Aceia care [b]nu[/b] au luat bac-ul,sunt considerati ca absolventi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului mama eleva ibitza_ro ibitza_ro Buna seara! Fata are 18 ani impliniti si este insarcinata in 4 luni. In prezent frecventeaza cursurile de zi la liceu in clasa a XII -a, urmeaza sa dea BAC-ul. ... (vezi toată discuția)
Daca n-ai parte de carte mai ai parte de bani??? vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Buna ziua, Spuneti-mi va rog cand se poate introduce actiunea de sistare pensie major? Anul scolar s-a incheiat la 15.06. iar \"majora\" fiind in an ... (vezi toată discuția)