avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... AUTORITATE DE LUCRU JUDECAT
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

AUTORITATE DE LUCRU JUDECAT

Buna ziua , am o nelamurire cu privire la o speta , daca se poate face o noua actiune , am pierdut un proces o somatie de plata la o actiune in anulare admisa , si ma gandeam ca daca vand creanta unei alte firme din cadrul grupului nostru autoritatea de lucru judecat este valabila sau nu ? deoarece cred ca in loc de srl-ul "A" este srl-ul "B" in schimb ramane suma aceiasi cat si debitorul acelasi , ma puteti ajuta cu un sfat ? si din cate stiu din OG 5/2001 art.11 alin.1 spune asa :" ordonanta privind somatia de plata nu are autoritate de lucru judecat cu privire la fondul raporturilor juridice dintre parti ".
Pot intenta o alta actiune pe OG 5/2001 ?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 11:52, 18 Iulie 2012
schimbarea og 119 cu OUG 5 nu va ajuta cu nimic deoarece sunt aplicabile in domenii diferite. in materie comerciala (in prezent litigii cu profesionistii) se aplica doar og119, oug 5 raminind doar ptr litigiile civile.
singura dvs sansa ramine doar procedura ordinara, cf CPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibil oug 119 dupa og 5 xm xm Intre societati comerciale este posibila promovarea OUG 119 dupa ce actiunea promovata pe OG 5 a fost respinsa? (vezi toată discuția)
Oug 119 sau og 5? AvFM AvFM Buna seara! Intre parti nu s-a incheiat un contract scris pentru vanzarea unor bunuri. Vanzatorul (societate comerciala) a transmis o oferta catre ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata 119/2007 chimardan chimardan Buna seara , am mica nelamurire cu privire la o actiune in justitie , sunt un asociat unic la un srl si in vara anului 2009 o firma di prahova a achizitionat ... (vezi toată discuția)