Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:o societate cumpara in urma cu un an si 3 luni un autoturism de la o persoana fizica , cu 6500 euro. Acum doreste sa o vanda altei firme. Intrebarea este : care este valoarea minima la care poate fi vanduta?
Multumesc pentru raspuns. Dar daca o parte din valoarea neamortizata se trece pe cheltuiala nedeductibila, si se doreste totusi vanzarea la valoare de ex.1000 euro, cum este corect d.p.d.v. al tva? Tinem cont ca la achizitie nu s-a dedus tva.
Principiul prudentei (am trecut prin multe controale) este ce valoarea unui auto este pretul pietei. Este un sfat evident! din punct de vedere al TVA tinand seama ca nu ati dedus nimic este OK. Dar va repet totul tine de pret.
Vanzare auto
rodia
Am primit ultima factura de la firma de leasing cu val.reziduala 1000 lei.
Nu am dedus tva la aceasta factura.
Autoturismul respectiv nu este amortizat ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.