Stimate Avocatnet.
Voi incerca sa fac un rezumat al problemei aparute. Pe 13 februarie 2007am fost nefericitul conducator auto, cine a fost partas la un accident de circulatie, ca prin minune soldat numai cu avarii la masina. Totul s-a petrecut din cauya unui sofer "adormit" la volan, care nu a observat ca urmeaza a fi depasit regulamentar si s-a gindit dintr-odata sa circule prin mijlocul drumului. Nefiind martori el s-a scos cu:"Nu te-am vazut Domnule", iar eu m-am trezit pe camp, in urma rostogolirii cu o masina ajunsa la daune totale. Multam Doamne ca am scapat nevatamat. Agentul de politie(consatean al soferului "adormit")mi-a suspendat permisul pe 30 zile cu posibilitate de recuperare cu examen.
Am ajuns in proces cu IPJ Mures. Intre timp mi s-a restituit permisul pe baza unei dovezi de restituire in care trebuia sa semnez ca ma voi prezenta "in termen de 15 zile de la data raminerii definitive si irevocabile a hotaririi judecatoresti prin care instanta a respins plingerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei" pentru a preda permisul de conducere.
Pe data de 24 octombrie castig procesul si mi se anuleaza atat procesul verbal cat si amenda. Sentinta definitiva mi s-a eliberat cu stampila Tribunalului Tarnaveni(MURES) cu data de 04 decembrie 2008. Ma prezint la IPJ Mures, drept la mai mult de 15 zile de la sentinta, cu dorinta de a preda o copie dupa sentinta. OAO surpriza. Din cauza ca nu m-am prezentat in intervalul a 15 zile agentul respectiv de pe partea cealalta a "blatului de bar" vrea sa-mi suspende permisul pe 60 de zile. Ci ca (intr-adevar) este scris pe dovada de restituire conform art. 118 alin.4 si 5 din OUG 195/2002. >>Dar asta in cazul in care eu pierd procesul!!! cele 30 zile prin proces verbal mi s-au sters de judecator adica au incalcat legea suspendindu-mi carnetul, dar totusi vor sa-mi aplice si mai si majoreaza cu inca 30?
Sunt un om oarecare dar mi se pare ca ceva nu pusca aici. Am facut stanga imprejur si am lasat cu gura cascata pe agent. Asadar ce sa fac? Mai bine nu ma prezint cu sentinta daca asa se aplica legea la noi.
Va multumesc anticipat si imi cer scuze pentru mailul foarte lung.
Este un vadit abuz si o nerespectare a unei hotariri judecatoresti definitive si irevocabile. Adresati-va in acest sens comandantului Politiei Judetene/
Si eu sunt de parere ca este un abuz. Daca nu reusiti sa rezolvati nimic cu audienta la comandant puteti face plangere penala impotriva celor ce nu respecta hotararea definitiva si irevocabila. Daca ar fi avut dreptate ar fi trebuit sa aduca acele probe in instanta.
Comunicare ipj
cristian11
In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)