avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Improprietarirea din 1945
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Improprietarirea din 1945

Buna ziua,

As dori sa stiu cum pot intra in posesia unui teren care a fost atribuit strabunicului meu la Improprietarire din 1945 , detin doar o copie eliberata de arhivele nationale unde este mentionat faptul ca strabunicul a fost improprietarit cu 0.75 ha , este scrisa si mosia unde a primit dar si numarul lotului . As dori sa stiu ce fel de cerere ar trebuii sa depun la Primarie sau unde ar trebuii sa ma adresez pentru a fi pus in posesie ca mostenitor.


Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:53, 19 Iulie 2012
In primul rand ar trebui sa aflati daca terenul in cauza mai este in proprietatea strabunicului. El ar fi putut face acte de dispozitie in timpul vietii, la fel si mostenitorii de drept. Megeti la primaria in raza careia se afla terenul si solicitati istoric de rol si un extras din registrul agricol. Daca va considerati mostenitor trebuie sa demonstrati ca sunteti singurul care mai poate deschide succesiune. Daca este strabunicul, calitatea de mostenitori o aveau bunicii, apoi parintii si apoi dvs.



In plus fatza de cele scrise...


Pentru ca in baza L.18 din 1991 nu mai puteti revendica puteti incerca in baza codului civil, avand in vedere ca actiunea in revendicare imobiliara este una imprescriptibila, dar cred ca veti avea nevoie de avocat – mai ales daca a fost revendicat (si obtinut) terenul de altii care aveau drept (cei de la care a fost improprietarit stramosul dv, ca exemplu)

Ar trebui sa va adresati instantei de judecata, cu o cerere in revendicare. Un avocat va este mai mult decat necesar in aceasta situatie (dar e numai parerea mea).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate privata a terenurilor myky123 myky123 buna ziua.am si eu o problema in legatura cu dreptul de proprietate a terenurilor agricole.mamaia mea a mostenit de la tatal ei care a murit in 1947 un teren ... (vezi toată discuția)
Mostenire si revendicare taniaa taniaa buna ziua, ma aflu intr-o sitoatie foarte complexa si daca puteti sa ma ajutati ca cateva sfaturi: strabunica mea a murit dandu-i nastere bunicii mele, ea ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren extravilan jackiss jackiss Buna ziua! Am urmatoarea problema! Tatal meu ca unic mostenitor este posesorul unui teren de 1HA. Dorind sa faca faca actele necesare pentru a intra legal in ... (vezi toată discuția)