Buna ziua!
Am inchiriat un apartament pe un an, cu contract la finante. Pot primi in comodat pe cineva pe perioada contractului de inchiriere, fara a necesita prezenta proprietarului la notar?
Va multumesc!
In principiu nu puteti sa depasiti normele legale , drepturile si obligatiile expuse in contractul semnat de catre proprietar si de catre dvs. Puteti sa solicitati proprietarului acordul sa va lase sa locuiti cu inca cineva. Altfel se constituie o incalcare a dreptulu de prorietate atata timp cat nu aveti un mandat din partea celui ce detine de drept imobilul.
In contract se precizeaza ca nu se poate subinchiria. Din asta inteleg ca nu am dreptul sa il dau spre inchiriere altei persoane, in scopul obtinerii unor venituri. Eu locuiesc cu cineva de cand am inchiriat apartamentul, dar nu am stiut si contractul de inchiriere l-am facut doar pe numele meu. Proprietarul stie ca locuim impreuna. Astazi, cealalta persoana are nevoie de o viza de flotant pentru a se incrie la medicul de familie. Nu vreau sa incalc nicio norma legala si nici sa abuzez in vreun fel. Vreau doar sa rezolv aceasta problema si ma intrebam daca se poate sa ii fac eu un contract de comodat, fara a mai apela la proprietar. Pe masura ce apartamentul este inchiriat de mine pe o perioada stabilita, nu stiu de ce nu as avea dreptul sa primesc pe cineva sa locuiasca cu mine in perioada contractului de inchiriere(fara sa obtin venituri din asta). Sau este doar logia mea...care nu se potriveste cu legea...sau se potriveste... Asta as dori sa aflu.