avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Mama mea a fost casatorita cu un cetatean italian, iar acesta a decedat in februarie 2012. In timpul casniciei au cumparat o garsoniera in Romania, Bucuresti, garsoniera a fost trecuta pe numele amandurora. Acum ca barbatul a murit mama vrea sa faca succesiunea pentru garsoniera, tin sa mentionez ca italianul are copii dintr-o casnicie anterioara ( toti majori si locuind in Italia). Mama vrea sa faca succesiunea aici in Romania, dar vrea sa puna pe cineva sa declare ca italianul nu are mostenitori, pentru a fi singura cu drept de mostenire asupra casei.
Este posibil sa faca cum vrea ea cu aceasta declaratie? Nu trebuie sa aduca dovezi ca cetateanul nu avea copii? Mama mi-a spus sa declar eu ca el nu avea copii, iar eu stiu ca marturia mincioasa constituie infractiune, asa ca am refuzat, insa sustine ca atunci va plati pe cineva sa declare. Daca va declara cineva ca italianul nu a avut mostenitori, iar acestia vor veni peste o perioada sa deschida si ei succesiunea, mama si cel ce va da declaratia mincinoasa vor raspunde penal? Sau daca se duce cineva si o reclama ca a facut succesiunea in acest mod, ea raspunde pentru fapta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:39, 26 Iulie 2012
In acest caz se anuleaza certificatul de mostenitor. Este posibil......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa tata alexandru_catalin alexandru_catalin Buna ziua, suntem 2 frati dupa tata, tata fiind divortat de ambele sotii, de mama mea si mama fratelui meu, eu sunt primul fiu al sau. Tata este decedat din ... (vezi toată discuția)
Succesiune yulka yulka Buna ziua. Tatal meu a decedat in urma cu trei luni.Suntem trei mostenitori in ecuatie: mama, fratele meu si eu. Mama vrea sa facem succesiunea dupa tata ... (vezi toată discuția)
Succesiune cralon cralon Mama mea a decedat in 2000; in 2002 sora mea si tatal meu au facut succesiunea bunurilor (bani si apartament) numai intre ei doi, aducind un martor mincinos ... (vezi toată discuția)