avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deblocare posturi in unitati sanitare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deblocare posturi in unitati sanitare

Buna ziua,

A aparut pe site-ul MS un proiect de H.G. care prevede deblocarea a 2766 posturi in sistemul sanitar, " pentru acele unitati sanitare care au fost transferate autoritatilor publice locale".
Va rog sa imi spuneti daca pentru celelalte unitati sanitare (cum ar fi cele subordonate direct MS), se pot debloca posturi, mai ales daca aceste posturi exista in statul de functii, dar nu puteau fi deblocate, existand deasemenea si "acoperirea"(prevedere) bugetara pentru ele.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ANDREI_oni , utilizator 18:09, 19 Iulie 2012
Art. 1 Se aprobă, ocuparea prin concurs sau examen, a posturilor vacantate după data de 01.01.2012 de personal de specialitate medico-sanitar, auxiliar sanitar şi personal de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi unităţile sanitare al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale, numai în condiţiile încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget


Deci proiectul prevede deblocari atat pt.unitatile din reteaua MS cat si din cele transferate in subordinea cl sau cj(autoritatile admin,publice locale)
Va multumesc frumos !!!
dar personalul TESA, este inclus in categoria "personal de specialitate"? Va multumesc frumos si va rog sa imi scuzati ignoranta/ insistenta.
Nu priveste personalul TESA aceasta deblocare,ci doar personal de specialitate medico-sanitar si sanitar auxiliar,adica medici,asistente,infirmiere,ingrijitori curatenie,baiesi,namolari,brancardieri precum si personal de specialitate din paraclinic,adica biologi,biochimisti,chimisti,fizicieni,bioingineri,kinetoterapeuti,logopezi,etc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
ContSters136493, utilizator
Dar pentru celelalte categorii de personal (TESA), ramane valabila blocarea posturilor, chiar dac exista posturi libere in normativul de personal, posturi incluse in bugetul de venituri si cheltuieli?
Si daca odata cu noua lege a sanatatii (din septembrie, octombrie), atunci cand am inteles ca medicii ( nu si restul personalului) nu vor mai fi bugetari, exista posibilitatea deblocarii pentru personalul TESA
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Posturi vacante validunca validunca Daca sau deblocat posturile in Sanatate pe anul 2012 - in luna iunie si ce posturi sau deblocat? (vezi toată discuția)
Urgent iubisbb iubisbb Fiind o unitate sanitara cu deficit de personal in partea medicala si fiind conditionati de OUG.nr.34/2009, care spune ca putem angaja numai daca avem 7 ... (vezi toată discuția)
Sporuri pentru conditii deosebit de periculoase - hiv cafea1 cafea1 Stie cineva care este reglementarea acordarii sporului de periculozitate pt. HIV? si care ar fi explicatia logica a acordarii acestor sporuri pentru cei care ... (vezi toată discuția)