avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa pierd casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa pierd casa?

Buna ziua!
Am cumparat o casa de la bunica mea acum 2 ani. Atat bunica si tatal meu au ramas cu drept de habitatie, si bunica cu renta viagera in valoare de 1000 de lei pe luna. Acum am ramas fara serviciu si posibil sa nu pot plati banii acestia timp de o luna-doua, pana reusesc sa gasesc alt serviciu. Daca platesc acesti bani cu intarziere, imi voi pierde casa?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters159772 , utilizator 21:23, 18 Iulie 2012
Chiar daca nu puteti achita suma de 1000 lei lunar, macar aduceti-i bunicii bunuri si produse de folosinta stricta de aceasta valoare. Constractul dvs. este un contract cu executare succesiva a unei obligatii. Neindeplinirea obligatiei poate duce la rezilierea contractului. Vorbiti si cu bunica si explicati-i care este situatia, cu siguranta va va intelege si pasui putin timp pana va gasiti servici.,
Cu stima,
av.M.Hornea
Din pacate, e acelasi lucru...bani ori bunuri..si din pacate nu va intelege..am incercat... Multumesc frumos pentru raspuns.
Prin vointa partilor puteti nova acest contract intr unul de intretinere. Schimbati renta viagera cu intretinere , va este mai usor asa.....
Probabil ca bunica nu va dori sa modifice nimic. Pe mine ma interesa daca as fi putut amana plata o luna-maxim doua si apoi sa-i platesc retroactiv, fara consecinte majore - adica fara ca ea sa rezilieze contractul si eu sa pierd casa, lucru pe care ea intentioneaza sa il faca daca nu reusesc sa platesc la timp. Daca ea vrea sa rezilieze contractul, care este procedura? Se face imediat, sau dureaza suficient cat sa am timp sa pot plati retroactiv? Daca nu reziliaza contractul acum, si eu platesc retroactiv, poate sa rezilieze contractul ulterior, fiindca nu am platit la timp?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu mostenirea robidana robidana Buna ziua! Noi suntem 3 surori:sora cea mare a avut grija de bunica noastra (mama mamei noastre)mama fiind singura la parinti,de acolo a mostenit casa ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere boby24 boby24 Buna seara, in martie 2013 impreuna cu strabunica mea, la insistentele ei am incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager. Pana in iunie ac. totul ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ciprianradu ciprianradu in data de 20-12-2002 sa semnat un contract de intretinere intre mine si bunicii mei prin care ma compromit sa-i intretin si sa-i inmormantez dupa obiceiul ... (vezi toată discuția)