avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

Buna seara, in martie 2013 impreuna cu strabunica mea, la insistentele ei am incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager. Pana in iunie ac. totul bine si frumos dar influentata de fiul ei a cerut instantei sa rezilieze contractul de intretinere motivand ca eu inca din prima luna nu am ingrijit-o. Sincer nu mi-e teama neaparat ca va reusi pt ca eu am ceva dovezi care "zic eu" pot dovedi contrariu: bilet de iesire din spital din ianuarie ac. , hartie semnata de bunica in luna april in care se arata multumita , inreg.audio cand cere bani, inreg.video cu vizite.Problema e ca atat pana in iunie -iulie am dovezi atat ca ulterior ea a refuzat sa ne primeasca, de cateva ori ne-a si scos afara ajutata de fiul ei ( 135 kg) B-) Actiunea in jud este dosar din luna iunie, dar pana acum nu ne-a chemat nimeni la jud. Va rog sa-mi spuneti ce sa fac in situatia aceasta. Ar fi mai indicat sa cer instantei sa schimbe intretinerea in natura, in renta? nu cred ca m-ar avantaja prea mult, depinde de ce suma s-ar stabili. Va rog sa-mi dati o parere. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:33, 26 Octombrie 2014
Rezolutiunea contractului de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi ceruta de catre intretinut, in cazul in care este nesocotita obligatia legala de intretinere, detaliata in contract.
Neindeplinirea obligatiilor contractuale ce va revin, trebuie sa fie dovedite cu martori, inscrisuri, interogatoriu.
Avind in vedere ca bunica si-a schimbat optiunea in ceea ce va priveste, nu stiu daca mai putetisolicita vreo schimbare.
Buna, am precizat ca pana in luna iunie ac . adica pana la data cand exista cererea de rezolutiune am ceva dovezi ,problema este pt lunile (si sunt vreo 3) in care aceasta a refuzat sa ne mai primeasca la ea. Si aici am inreg.video cand efectiv suntem scosi afara (eu si sotia mea). poi daca ea nu mai vrea cu nici un chip sa ne primeasca eu ce pot sa fac? in plus este clar ca daca a cerut instantei rezoluriunea contractului nu mai ne vrea pe noi, bine ca am fost buni cand i-am platit datoria la asociatia de loc. in valoare de aprox. 1700 lei, am dus-o la spital mai mult moarta decat vie si am ingrijit-o ca si cum ar fi mama, si acuma sa trezit eroul din fisu sa o ajute dar pana acuma nu. Nu e corect!
daca veti convinge instanta ca bunica nu mai vrea ( refuza) intretinere, cererea ei va fi respinsa.
Multumesc pt raspunsuri, ar fi mai avantajos pt mine ,oare, tinand cont ca bunica nu ne mai vrea, la jud cand vom fi chemati sa cer ca intretinerea in natura sa fie inlocuita cu renta viagera? Va multumesc,
Pentru renta incercati sa va intelegeti cu bunica, instanta n-o poate obliga sa accepte, dvs prin contract aveti de prestat intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezoluțiune contact întreținere cotoilauraligia cotoilauraligia Bună ziua. În 2009 între mama și bunica a fost încheiat un contract de întreținere cu uzufruct viager (în favoarea bunicii).În 2014 debitorul ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau donatie? Yonela.Olt Yonela.Olt Buna ziua! As avea si eu o nelamurire: am 24 de ani si bunicii mei doresc sa-mi lase mostenire casa in care locuiesc, dar cu clauza de intretinere..si as ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba numele proprietarului unui imobil ? andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, care au peste 80 de ani fiecare, s-au decis sa treaca imobilul (apartament bloc) pe numele meu. Apartamentul nu are cadastru si ... (vezi toată discuția)