avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Angajatorul, la incetarea contractului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Angajatorul, la incetarea contractului de munca ce obligatii are?

Angajatorul, la incetarea contractului de munca potrivit art. 65(1) este obligat sa efectueze platile salariale la zi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 19 Iulie 2012
La incetarea raportului de munca, angajatorul are urmatoarele obligatii:
- inmanarea unui exemplat de pe decizia de incetare a c.i.m.
- inmanarea adev. de vechime
- inmanarea adev. pentru somaj , daca raportul de munca a incetat astfel incat fostul salariat sa poata benefdicia de somaj.
- sa achite drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. Acest lucru se poate face, in functie de decizia angajatorului, fie la data incetarii c.i.m. , fie la data stabilita prin c.i.m. pentru plata salariului.
Fiind vorba de salariu pe lunile iunie si 10 zile din iulie inclusiv c.o. aferent lunilor lucrate in 2012 plata se poate face de catre angajator la prima data de salariu?
Eu am facut cerere in acest sens si plata la societate este o singura data pe luna, respectiv pe 27 ale lunii urmatoare ( 27 iulie pt luna iunie).
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2012
ghitadan, utilizator
Asa cum am mai spus anterior, plate se poate face la data stabilita prin c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara somaj AndreeaStruta AndreeaStruta Buna ziua. Lucrez la un xerox si de ieri m-a anuntat seful meu ca nu mai muncesc la ei fara preaviz si la cere. A venit ieri sotia si mi-a spus ca am doua ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de muncã cu acrodul pãrtilor fãra preaviz.angajatorul este obligat sã plãteascã banii de concediu ? 1984a 1984a Bună ziua. Am înaintat solicitarea de desfacere a contractului de muncă cu acrodul părtilor(art. 55 lit. b)).Până la urmă s-a convenit că se va ... (vezi toată discuția)
Preaviz( program obligatoriu de respectat)somaj! Codrys Codrys Buna seara, Maine merg sa semnez preavizul inainte de trimiterea in somaj. Seful mi-a zis ca trebuie sa ma mai prezint inca 10 zile la munca(in conditiile in ... (vezi toată discuția)