Dupa eliberarea unui certificat de urbanism si obtinerea tuturor avizelor , proiectelor si a celor solicitate in acel certificat , depunerea dosarului complet conform legii 50/1991 primaria refuza eliberarea autorizatiei de constructie motivind cu un raspuns laconic ca ar trebui efectuat un PUZ ( Planul urbanistic zonal nu a fost solicitat prin certificat de urbanism ori acest plan se executa prin solicitarea lui in certificatul de urbanism si este un plan initial , inainte de proiectele de constructie, acestea se vor intocmi conform PUZ-ului). Am actionat primaria in instanta de contencios administrativ aratind toate aceste aspecte , dosarul a fost complet , nu s-a solicitat in termen de 5 zile completarea lui, sunt pe autorizatie tacita atit timp cit au trecut 60 zile si nu am primit autorizatia.. si toate articolele din legea 50, 350 si normele aferente si stupoare... dupa ce am cheltuit o multime de bani pentru realizarea celor impuse in certificatul de urbanism( studiu de volumetrie , aviz comisia de urbanism, aviz mediu, aviz legea 18 si legea 10, contract de comodat cu asociatia de proprietari, aviz vecini prin notariat, avize utilitati.... plus proiecte de constructie , contract de concesiune cu primaria , plata redeventa si plata concesiune la zi ....si tot ce a fost solicitat, instanta imi respinge actiunea de obligare a emitererii autorizarii (oblgatia de a face) si la fond si la recurs cu niste motivarii de doi bani ( nu poate obliga primaria sa incalce legea , sa emita autorizatie fara respectarea regulamentelor de urbanism. Dar eu am vreo vina ? Ei erau obligati prin lege sa-mi elibereze certificatul de urb. complet iar in cazul in care imi trebuia puz , trebuiau sa-mi impuna efectuarea lui sau sa-mi respinga solicitarea . Mai ales ca acest plan este initial inainte de alte proiecte , dar in acest caz conform Ghid din 2000 de efectuare a unui plan zonal nu era necesar pentru efectuarea unei mici extinderi (20 mp. cu deschidere mai mica de 6 m si unde nu se modifica functiunea spatiului, nu se modifica proprietarul , nu se modifica parcela cadastrala, tehnic, economic acelasi. Conform legilor am dreptate in totalitate. Ce mai pot face in acest caz? ce cai de atac mai am in tara ? pot trimite la CEDO dosarul ?