avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum procedez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum procedez?

De curand am primit o citatie cum ca sunt chemat in instanta, in calitate de parat pentru urmatorul motiv: fond succesiune partaj succesoral. Precizez ca in cazul acesta, partaj al averii succesorale, sunt mostenitor al defunctului meu tata.
Mai precizez ca nu am nici un fel de pretentie fata de acea avere succesorala si fiind plecat din tara nu pot veni sa dau declaratie. Cum trebuie sa procedez in acest fel avand in vedere ca nu am cunostinte juridice?
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 17:56, 12 Ianuarie 2009
Ati putea trimite o cerere scrisa instantei prin care sa solicitati acordarea unui nou termen de judecata in vederea pregatirii apararii si in intervalul de timp pana la noul termen sa gasiti poibilitatea de a veni in tara si a da o declaratie notariala prin care renuntati la mostenire. De asemenea cu aceeasi ocazie ar fi bine sa imputerniciti o persoana (prin procura speciala) sa va reprezinte in fata instantei pentru a se lua act de renuntarea dvs la mostenire.
watkins a scris:

Ati putea trimite o cerere scrisa instantei prin care sa solicitati acordarea unui nou termen de judecata in vederea pregatirii apararii si in intervalul de timp pana la noul termen sa gasiti poibilitatea de a veni in tara si a da o declaratie notariala prin care renuntati la mostenire. De asemenea cu aceeasi ocazie ar fi bine sa imputerniciti o persoana (prin procura speciala) sa va reprezinte in fata instantei pentru a se lua act de renuntarea dvs la mostenire.

Alta optiune nu pot avea? Sa fac o intampinare.
desigur ca puteti face intampinare, este de altfel si cel mai indicat lucru. Insa cum dvs ati scris ca nu aveti nici o pretentie fata de succesiune, v-am sugerat varianta cea mai simpla. Puteti de altfel sa faceti o intampinare in care sa cereti judecarea dvs in lipsa, si in care aveti de ales intre a va apara dreptul sau a achiesa pretentiilor reclamantului/reclamantilor.
Mult succes!
Desi sunteti in strainatate puteti lua legatura cu un avocat de incredere din tara care va va asigura redactarea intampinarii si reprezentarea dvs in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacceptarea calitãþii de mostenitor ºi excepþia lipsei calitãþii procesuale pasive alertbrain alertbrain Sunt citat intr-un proces civil in calitate de parat intr-un proces cu asociatia de proprietari ptr datorii ale mamei mele defuncte, eu fiind unicul ei fiu ... (vezi toată discuția)
Partaj dorel13 dorel13 Am avut un proces in care, in cererea de chemare in judecata avocatul a scris \"partaj si iesire din indiviziune\" Este vorba despre un teren agricol de pe un ... (vezi toată discuția)
Mostenire fulgerulalbastru fulgerulalbastru Sunt chemat in judecata de catre mama pt.stabilirea cotei succesorale,fiind unicul mostenitor.In cererea de chemare in judecata nu se face vorbire decat despre ... (vezi toată discuția)