avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

buna ziua! lucrez la o firma cunoscuta la nivel national si nu numai in domeniul telecomunicatilor.masina de serviciu s-a defectat,si pana la remediere mi s-a dat o alta masina.in momentul primirii acesteia am fost avertizat ca are unele probleme,dar ca este ok pana se repara masina mea,cu conditia sa emrg incet si sa evit gropile.noi am fost anuntati ca,in caz de probleme la masini sa anuntam seful de parc auto.plecand de la sediul unitatii am remarcat ca masina prezinta anumite zgomotte si trepidatii ,nestiinde depsre ce este vorba si nefiind de competenta mea sa verific lucrul acesta am anuntat de urgenta seful de parc auto cre m-a sfatuit sa merg incet.ideea este ca a 2a zi mi=a cazut o roata ,nororc ca eu tocmai vroiam sa opresc si nu s-a intamplat nimic grav,ma intreb ce ar fi fost daca ar fi cazut in mers!problema este ca firma are obisnuiinta de a gasi vinovat si a pune la plata reparatiilor masinilor angajatii si acest lucru se intampla si in cazul meu.crerdeti ca am vreo vina in aceasta problema?masina stand cca 1 luna de zile in parcarea unitatii dupa ce a fost adusa din service,pana sa mi se dea mie.mentionez ca ulterior am primit si telefoane de amenintare de la seful de parc auto.singurele dovezi ca am anuntat defectiunea masinii sefului de parc auto sunt convorbirile telefonice.in caz de litigiu acestea pot fi folosite in instanta? nu cred ca am gresit cu ceva,nu este de competenta mea si nici nu se prevede in contractul de munca sa avem cunostinte de mecanica auto.eu am anuntat problema si mai departe ce vina am?ca puteam muri intr-un accident,nevinovat ,pentru ca seful de parc auto nu stie ce masini are in subordine? poate ma puteti ajuta cu un sfat ce pasi trebuie urmati si la cine sa apelez! multumesc anticipat![q
Cel mai recent răspuns: elvisro2002 , utilizator 13:16, 21 Iulie 2012
puteti dovedi ca, la data preluarii masinii defectiunile au existat printr-un martor care a cunoscut starea masinii. un coleg de serviciu care la data respectiva a vazut defectiunile ca exista si ca nu datorita modului in care ati condus au survenit.SUCCES!
multu,esc pentru raspuns in primul rand! majoriatatea stiau ca masina este cu [probleme,stand mai mult prin service!felul in care am condus nu are nici o importanta,pentru ca masina nu avea prezoanele stranse,acum ca asa a venit din service4 sau poate cineva o fi schimbat roata(avand cauciucurile bune) si nu a mai strans roata cum trebuie nu am de unde sa stiu.aici in firma se "poarta" sa platesti pentru greselile altora! eu merg si pana in instanta daca e cazul pentru ca nu mi se pare normal sa fii acuzat pe nedrept si sa [platesti pentru altul!multumesc pentru raspuns!
Buna ziua. Din punct de vedere al securitatii muncii puteti face o sesizare la ITM Bucuresti cu privire la cele semnalate. Ei sunt in masura sa verifice toate aceste nereguli care pun in pericol securitatea si sanatatea angajatilor si trebuie sa raspunda sesizarii dumneavoastra. In sesizare ar trebui sa oferiti cat mai multe detalii. Mai este un aspect de care trebuie sa tineti cont. In momentul in care inspectorii vin in control nu au voie sa spuna cine a facut sesizarea dar se mai intampla uneori ca la rugamintile angajatorului sa spuna cine a facut sesizarea si atunci s-ar putea sa va creati probleme interne mai mari decat cele actuale. O zi frumoasa.
De ce sa faca sesizarea la ITM Bucuresti si nu la ITM-ul in raza caruia isi are sediul social angajatorul? ,,, ITM Bucuresti nu are competente la nivel national ...
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ma scuzati ca am scris ITM Bucuresti, dar am presupus ca firma este din Bucuresti. In situatia in care este din alta localitate va trebui sa va adresati ITM -ului din judetul pe raza caruia are sediul compania.

Alte discuții în legătură

Protectia muncii! dragos_te28 dragos_te28 lucrez la o firma de distributie in functia de ag vinzari! masina cu care imi desfasor activitatea,nu functioneaza in parametrii tehnici corespunzatori,adica ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina firmei Viorelioan Viorelioan Buna ziua! As vrea sa ma ajutati cu niste sfaturi in legatura cu o situatie cam complicata. Sunt angajat la o firma fiind sofer pe o masina care face parte ... (vezi toată discuția)
Angajatorul imi imputa mie toate cheltuielile pentru reparatii zoita.moga zoita.moga Cum sa procedez in cazul in care am avut un accident de masina, fara victime. Sunt un angajat al unei firme de transport persoane. Din cauza unei defectiuni ... (vezi toată discuția)