avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

buna ziua! lucrez la o firma cunoscuta la nivel national si nu numai in domeniul telecomunicatilor.masina de serviciu s-a defectat,si pana la remediere mi s-a dat o alta masina.in momentul primirii acesteia am fost avertizat ca are unele probleme,dar ca este ok pana se repara masina mea,cu conditia sa emrg incet si sa evit gropile.noi am fost anuntati ca,in caz de probleme la masini sa anuntam seful de parc auto.plecand de la sediul unitatii am remarcat ca masina prezinta anumite zgomotte si trepidatii ,nestiinde depsre ce este vorba si nefiind de competenta mea sa verific lucrul acesta am anuntat de urgenta seful de parc auto cre m-a sfatuit sa merg incet.ideea este ca a 2a zi mi=a cazut o roata ,nororc ca eu tocmai vroiam sa opresc si nu s-a intamplat nimic grav,ma intreb ce ar fi fost daca ar fi cazut in mers!problema este ca firma are obisnuiinta de a gasi vinovat si a pune la plata reparatiilor masinilor angajatii si acest lucru se intampla si in cazul meu.crerdeti ca am vreo vina in aceasta problema?masina stand cca 1 luna de zile in parcarea unitatii dupa ce a fost adusa din service,pana sa mi se dea mie.mentionez ca ulterior am primit si telefoane de amenintare de la seful de parc auto.singurele dovezi ca am anuntat defectiunea masinii sefului de parc auto sunt convorbirile telefonice.in caz de litigiu acestea pot fi folosite in instanta? nu cred ca am gresit cu ceva,nu este de competenta mea si nici nu se prevede in contractul de munca sa avem cunostinte de mecanica auto.eu am anuntat problema si mai departe ce vina am?ca puteam muri intr-un accident,nevinovat ,pentru ca seful de parc auto nu stie ce masini are in subordine? poate ma puteti ajuta cu un sfat ce pasi trebuie urmati si la cine sa apelez! multumesc anticipat![q
Cel mai recent răspuns: elvisro2002 , utilizator 13:16, 21 Iulie 2012
multumesc pentru sfaturi! eu nu vreau sa fac rau nimanui atata timp cat nu sunt constrans la plata unor daune care nu sunt din vina mea.daca se va recurge la amenintari si alte lucruri atunci va trebui sa fac ceva in apararea mea1 pana la urma suntem angajati cu drepturi ,nu sclavi.daca nu luam atitudine vom fi tratati ca niste gunoaie.totusi nu traim in evul mediu si sper ca nici justitia nu este atat de corupta.multumesc mult si sper ca nu va fi cazul sa recurgem la astfel de solutii! o zi buna!
@ b]TomaCotorogea

am inteles ce spuneti,dar sper totusi ca avem legi care sa ne apere?adica ce ar trebui sa tac si sa platesc pentru greselile altora?(seful de parc auto) si el este tot angajat nu actionar majoritar! sa plateasca cine raspunde si se bate cu pumnul in piept ca le stie pe toate!! multumesc pt sfat!
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu prea aveti ce sa va apere ... cand ati plecat cu masina , ati specificat undeva ca nu este in regula pentru plecarea in cursa?
Nu vreau sa ma intelegeti gresit. Din punctul meu de vedere s-a pus in pericol sanatatea si securitatea muncii a unui angajat si nimeni nu vrea sa ia masuri de corectare. Din aceasta cauza eu cred ca ar trebui depusa o plangere la ITM. In al doilea rand eu doar am vrut sa va atrag atentia ca angajatorul s-ar putea indrepta asupra dumneavoastra. Nu ar fi primul caz. Va multumesc pentru intelegere si sper sa se rezolve conflictul creat. O seara frumoasa.
va multumesc pentru toate specificatiile!!!pentru utilizatorul freeelis raspunsul este DA s-a adus la cunostinta sefului de parc auto.doresc o solutionare amiabila cu firma de aceea nu voi face nici o plangere catre organele abilitate decat daca este absolut necesar.ce s-a mai intamplat in ultimele zile este facptul ca firma(sediul central) s-a sesizat si s-a deschis o ancheta si se pare ca ar fi si alte nereguli,ca de exemplu :masina a fost in service,s-au specificat anumite reparatii ,ca ulterior sa se demonstreze ca nu s-a reparat nici jumatate din cele declarate,insa banii au fost incasati pentru tot ce era specificat, daca acest lucru s-a facut si la alte masini va dati seama viata cator oameni este pusa in pericol.va multumesc tuturor celor care v-ati exprimat parerile,mi-au fost de mare ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia muncii! dragos_te28 dragos_te28 lucrez la o firma de distributie in functia de ag vinzari! masina cu care imi desfasor activitatea,nu functioneaza in parametrii tehnici corespunzatori,adica ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina firmei Viorelioan Viorelioan Buna ziua! As vrea sa ma ajutati cu niste sfaturi in legatura cu o situatie cam complicata. Sunt angajat la o firma fiind sofer pe o masina care face parte ... (vezi toată discuția)
Angajatorul imi imputa mie toate cheltuielile pentru reparatii zoita.moga zoita.moga Cum sa procedez in cazul in care am avut un accident de masina, fara victime. Sunt un angajat al unei firme de transport persoane. Din cauza unei defectiuni ... (vezi toată discuția)