suntem 2 frati,parintii decedati,mama decedata ultima,impreuna au cumparat terenuri aprox de 40 ani,nici un teren nu a fost intabulat pe numele lor,provin dintr-o zona unde nu a fost C.A.P,nu detinem nici o chitanta ,de mana,ca au cumparat acele tereuri,doar pozitia din registrul agricol care inca este pe numele mamei decedate,va rog mult sa ma sfatuiti ce trebuie facut pentru a putea vinde acele terenuri si daca se poate.Putem sa vindem acum?ce trebuie sa facem pentru ai da siguranta cumparatorului care vrea sa cumpere acum ?
mii de scuze ,nu pot sa-mi dau seama cum s-a postat aici,daca se poate muta
Trebuie sa dezbateti succesiunea dupa parinti in calitate de mostenitori puteti merge in instanta pentru actiunea in uzucapiune. Nu puteti vinde acum pt ca dvs nu sunteti proprietari si tb asteptat ca instanta sa pronunte o hotarare in acest sens.
multumesc mult,succesiunea nu am facut-o pana acum din lipsa banilor,am inteles ca sunt sume destul de mari pentru a o face,bani de care nu dispunem..cumparatori am avea,numai daca vindem macar un teren am avea bani sa facem succesiune,deci sa inteleg ca ramanem tot asa si impozitul sa-l platim pe numele mamei decedate,e corect asa?eu nu inteleg cum se poate taia chitanta pe numele unui decedat ,de 5 ani.
Stimata doamna, pe STAT nu l intereseaza ca X este decedat .....el incaseaza impozitul datorat.
Nici nu puteti schimba rolul fiscal pana nu dezbateti succesiunile , dupa eliberarea certificatului de mostenitor in termen de 30 de zile aveti obligatia sa schimbati rolul fiscal.
Singura solutie este sa obtineti certificat de mostenitor, fie si de calitate doar, pentru a va Duce in instanta pentru a uzucapa. Pentru obtinerea certificatului de calitate nu va trebuie multi bani pt succesiune, pentru ca nu aduceti bunuri la ma succesorala ci doar i se stabileste calitatea este 150-200 Ron.
Apoi dupa ce obtineti hotararea instantei trebuie facut cadastru si intabulare si sa vindeti.
avem un certificat de mostenitor dupa actiunile ce le-au avut la sif.,e facut la notar,este valabil acela?
inseamna ca am fost indusi in eroare de secretarul de la primarie care ne-a spus ca succesiunea numai prin instanta o putem dezbate si costa enorm de mult.multumesc inca o data pentru ajutor
Vanzare mostenire
oanalumi
In urma decesului parintilor, a ramas un apartament. Dreptul la mostenire il avem eu si sora mea. Intai a decedat mama, si la doi-trei ani dupa ea, tata. Dupa ... (vezi toată discuția)
Intabulare
someru
As dori sa stiu daca pe baza unui act de vanzare -cumparare pt. o casa la tara(plus terenul aferent) aflat in posesia unui singur parinte(celalalt fiind ... (vezi toată discuția)