avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot obține certificatul de proprietar, sau cum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot obține certificatul de proprietar, sau cum mă pot intabula pe o casa ?

Cum mă pot intabula pe o casa veche de la tara, cumpărata acum 15 ani de părinții mei printr-un act făcut "de mana", fara titlu de proprietate...?!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:07, 17 Iunie 2020
Contactați un avocat și va adresați instanței printr-o acțiune în constatarea proprietatii prin uzucapiune.
După ce obtineti hotărârea judecătorească, întocmiti documentația cadastrala și ulterior puteti intabula proprietatea.
Totusi, ca sa nu ajungeti in instanta, puteti incerca intai o alta solutie: pentru intabularea dreptului de proprietate asupra constructiei este suficient sa prezentati un certificat fiscal emis pe numele parintilor care sa ateste faptul ca respectiva constructie figureaza in rolul lor fiscal. Apoi, daca parintii vor dori sa instraineze constructia sau, daca, pe viitor, veti dori sa dezbateti succesiunea dupa acestia, dovada proprietatii se va putea face cu un certificat pentru atestarea posesiei sub nume de proprietar emis de primarie pe numele parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Sunt mostenitorul unei case si teren intr-un sat din Salaj. Strabunicii mei au act de donatie din 1942, conform caruia au dobandit ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pentru o casa construita fara autorizatie in 1967 Georgeta Anghel (Rusu) Georgeta Anghel (Rusu) Problema pe care o am este legata de dreptul de proprietate asupra imobilului. Pentru teren am obtinut hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie urmati si ce acte sunt necesar ca sa inscrii ... Luminita-Sufletel Luminita-Sufletel Ce pasi trebuie urmati si ce acte sunt necesar ca sa inscrii la primarie , in certificatul de atestare fiscala , un numar de carte funciara cu numar ... (vezi toată discuția)