avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua. numele meu este george muntean si sunt din deva. am o intrebare sau mai de graba o rugaminte: tatal meu a decedat indecembrie 2008 avind ultimul domiciliu in bucuresti. el era divortat de mama din 1984 si el nu s-a mai recasatorit. mentionez ca mai am un frate care e plecat in spania. tatal meu nu avea nici un mostenitor in afara de noi doi, eu in acest moment vreau sa trec apartamentul lui din bucuresti pe numele meu. ce acte i-mi trebuie? va multumesc frumos
Trebuie intai sa deschideti succesiunea impreuna cu fratele dvs care este si el mostenitor legal, sa iesiti din indiviziune (sa procedati la partajarea bunurilor indivize) intrucat in acest moment dvs si fratele dvs sunteti coindivizari (sau coproprietari asupra bunurilor tatalui dvs defunct altfel spus) iar apoi daca apartamentul tatalui dvs va cadea in lotul dvs puteti sa faceti acte de proprietate pentru el.

Cu stima,

Av. Julia Watkins
va multumesc mult de tot!!! dar daca el i-mi face o procura notariala ca eu sa trec totul pe mine si dupa ce eu o sa-l vind sa ne revina ficaruia jumatate din suma!!! asa se poate??
Poate sa va faca o procura prin care sa va imputerniceasca sa semnati si in numele lui in cazul vanzarii.Asta insa inseamna doar ca va imputerniceste (va mandateaza) sa semnati un contract in locul sau (fiind nevoie si de consimtamantul lui, deoarece bunul este indiviz). In urma vanzarii are dreptul prin lege la jumatate din pretul incasat, pentru ca asa cum v-am mai spus sunteti coindivizari ai bunului respectiv.
Ca sa treceti totul pe numele dvs trebuie sa faceti partajul, sau sa renunte fratele dvs la mostenire prin declaratie expresa in acest sens.

Cu stima
Av. Julia Watkins

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nmbcatega nmbcatega Daca toata masa succesorala a apartinut tatalui inainte de realizarea casatoriei legale cu mama! adica terenul casei si casa propiu zisa sunt cumparate si ... (vezi toată discuția)
Care este dreptul meu julia_30 julia_30 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce drepturi detin (in ce procentaj)asupra unui apartament cumparat prin contract de vanzare -cumparare impreuna cu mama mea. ... (vezi toată discuția)
Succesiune roxana g23 roxana g23 Bunica soțului meu a decedat în urmă cu câțiva ani!Nici unul dintre cei 3 copii ai ei nu au deschis succesiunea!!Socrul vrea să mă imputerniceasca să ... (vezi toată discuția)