Daca toata masa succesorala a apartinut tatalui inainte de realizarea casatoriei legale cu mama! adica terenul casei si casa propiu zisa sunt cumparate si construite inante de realizarea casatoriei, deoarece mama era intr-un proces de divort cu o alta persoana si nu a apucat sa-l definitiveze la timp!!
In aceste conditii ce procent mai mosteneste dansa si ce procent eu?
Mama dvs daca la data decesului tatalui dvs era inca sotia acestuia mosteneste in cota de 1/4 bunurile ce au apartinut defunctului, iar dvs in cota de 3/4 (singur(a) sau impreuna cu ceilalti frati daca exista). In masa succesorala a defunctului se includ toate bunurile care au apartinut acestuia, inclusiv terenul si constructia de care vorbiti. Doar in cazul unui divort apare problema bunurilor comune, in momentul partajului. Din cate inteleg, speta dvs are ca obiect dezbaterea unei succesiuni.
Mama dvs nu are dreptul la nimic din succesiunea tatalui dvs deoarece nu sunt bunuri dobandite in timpul casatoriei, dvs aveti dreptul la intreaga masa succesorala. Cu respect , av Lupu R.
despre o succesiune cu probleme, in care eu am acceptat tacit calitatea de succesor, mama inca locuieste in imobil si intentioneaza sa se recasatoreasca!tatal este decedat de anul trecut 27 feb!
nmbcatega, luaţi de bun răspunsul Juliei Watkins. E cel corect. Chiar dacă conţine şi o afirmaţie eronată, potrivit căreia doar în cazul unui divorţ apare problema bunurilor comune, în momentul partajului.
Bănuiesc ce a vrut să spună. Oricum, afirmaţia nu are legătură cu speţa, aşa că pentru rest îi dau dreptate 100%.
De altfel, o spune şi textul legii nr.319/ 1944 privind dreptul de moştenire al soţului supravieţuitor.
Succesiune
geo_cul
buna ziua. numele meu este george muntean si sunt din deva. am o intrebare sau mai de graba o rugaminte: tatal meu a decedat indecembrie 2008 avind ultimul ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata
caren
in cazul in care mama a decedat si nu s.a facut nici un fel de succesiune, iar tatal se recasatoreste, dupa decesul tatalui sotia acestuia beneficiaza de vreo ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa mama
Borza
Dupa decesul unuia dintre soti, sotul supravietuitor mai are un fiu.
Acest sot supravietuitor poate instraina imobilul fara ca fiul sa isi dea acordul. ... (vezi toată discuția)