avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia ptr minor neplatita poate fi recuperata de la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia ptr minor neplatita poate fi recuperata de la bunicii paterni?

are cineva cunostinta daca e adevarat ca in cazul in care parintele obligat la plata pensiei de intretinere nu o plateste invocand lipsa locului de munca (de mai multi ani!) ,pot fi obligati bunicii la plata acesteia? daca el nu are ,legal nicio sursa de venit ce sanse de castig exista in cazul in care este dat in judecata? faptul ca nu are o forma legala de angajare si nici nu se poate demonstra ca a avut totusi niste venituri( neavand bunuri pe numele lui) , inseamna ca obligatia de intretinere a copilului cade pur si simplu?!!
Cel mai recent răspuns: victoria1 , utilizator 17:56, 19 Iulie 2012
nu, pensia ce s-a stabilit nu poate fi recuperata de la bunici. Daca doriti sa plateasca bunicii,va veti adresa cu o cerere la instanta pt a-i chema la judecata pe bunici. Nu cred ca veti avea castig de cauza.

Pt ca tatal nu va plateste pensie, ii puteti face plangere la politie pt abandon de familie. Ca obtine sau nu venituri stabile, e obligat sa plateasca pensie raportat la venitul minim pe economie. Poate va gasi resurse sa plateasca dupa ce ii veti faca plangere, asa cum gaseste ce sa manace , sa aiba grija si a ce mananca copilul lui
multumesc pentru raspuns. chiar daca nu se poate demonstra prea usor , eu cred ca e rea credinta sa nu platesti pensie de intretinere ani de-a randul !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei cu rea credinta...cum dovedesc? RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua...neplata pensiei alimentare din rea credinta...cum dovedesc eu ca e rea credinta?nu lucreaza cu carte de munca....face bani din ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere - tatal copilului in puscarie decarrera_ro decarrera_ro Daca tatal copilului este in puscarie, cum plateste pensia de intretinere la care este obligat ? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara- neplata mihaitony mihaitony buna ziua as dori sa stiu si eu ce consecinte are neplata pensiei alimentare timp de 3 luni a unui copil minor se poate face inchisoare ,daca pot demonstra ... (vezi toată discuția)