depunere declaratia 100 cu pierdere trimestrul 2.Pe trimestrul 1 am avut profit 20.000ron, am platit 3200 ron odata cu depunerea declaratiei in 25 aprilie iar in trimestrul 2 am avut pierdere cumulata(aprilie-iunie)13.000ron.Intrebarea este ce declar in 25 iulie in D 100?
Calculul in registrul de evidenta fiscala a rezultatului financiar si respectiv a impozitului pe profit daca e cazul, pentru trimestrul II il faceti cumulat de la ianuarie la iunie, din care scadeti impozitul pe profit platit pentru trimestrul I.
Daca pe intraga perioada rezulta ca aveti pierdere, nu mai platiti impozit si declaratia 100 o depuneti cu zero.
In primul rand tin sa va multumesc pentru raspuns.Totusi , nu am inteles in mod explicit.Cumulat ianuarie-iunie ramane profit 7000ron.Se mai plateste inca odata acest profit
(16% din 7000 ron=1120ron de plata) el fiind deja inclus in raportarea din 25.04.2012 si chiar platit?Sau se considera pierdere pe trimestrul II respectiv 13000ron si se depune D 100 cu zero?
Nu mai platiti odata impozitul pe profit pentru trim I.:) Profitul la nivelul semestrului I este 7.000 lei.Impozitul aferent acestei sume este 1.120.Dar dvs ati platit deja ca impozit pe profit pentru trim I, suma de 3.200 lei. Ati platit deja, pentru primul trimestru mai mult impozit pe profit decat reiese in urma calcului realizat acum, dupa cele 2 trimestre.
1.120 -3.200= 2080 (in rosu) Intelegeti acum?
De aceea D100 se depune pe "o".:)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
D100
ralu_uca
Cu privire la modul de depunere al D100 pentru trimestrul IV
La nivelul trimestrului III nu am avut de plata impozit pe profit, deci D100 a fost 0. Nu am ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit
cccristina
BUNA ZIUA
in final vom depune 2 declaratii 101 pentru per 01-30 sept si 01oct-31 decem?
cum se calculeaza impozitul pe profit pe trim IV?
se calculeaza pt ... (vezi toată discuția)