avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit recuperare pierdere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

recuperare pierdere

Buna,
Daca la sfarsitul anului 2011 am avut pierdere 3000 lei(debit ct 117) iar la sfarsitul trim 1 am profit 3500 care sunt inregistrarile contabile pentru recuperarea pierderii?
Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:39, 20 Iulie 2012
Pentru ca e vorba de pierderea contabila inregistrata la 31 decembrie 2011, suma respectiva ramane in soldul contului 117.
La finele anului 2012, daca veti avea profit, in ianuarie 2013 veti trece acel profit in contul 117 si astfel veti acoperi din pierde, in functie de cat de mare e profitul anului 2012.
La calculul impozitului pe profit in registrul de evidenta fiscala, veti incepe sa acoperiti din pierderea fiscala, cea care apare in declaratia 101 depusa pentru 2011. Aceasta procedura o faceti chiar din trimestrul I al anului 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pierdere contabila mikitud mikitud Buna ziua, O societate SRL platitoare de impozit pe profit care a fost pe pierdere in ultimii doi ani,dar pe trimestrul 1 2013 am profit cum declar in dec ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pe profit oroian-rodica oroian-rodica As dori sa ma lamuriti in ceea ce priveste calculul si inregistrarea impozitului pe profit in urmatorul caz: An 2012 - pierdere fiscala 68.000 lei ( Decl ... (vezi toată discuția)
Recuperarare pierdere an precedent ContSters259181 ContSters259181 Buna, Daca la sfarsitul anului 2011 am avut pierdere 3000 lei(debit ct 117) iar la sfarsitul trim 1 am profit 3500 care sunt inregistrarile contabile pentru ... (vezi toată discuția)